Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Melyik éri meg jobban gimiben:...

Melyik éri meg jobban gimiben:nyelvi vagy humán tagozat?

Figyelt kérdés
Melyikből lehet jobban továbbtanulni?Akár egyetemeken,főiskolán
2016. nov. 16. 20:49
 1/5 anonim ***** válasza:
68%
Nyelvi
2016. nov. 16. 20:54
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Hacsak nincs valami speciális célod a humán tagozattal (és ide most nem értem azt, hogy esetleg humán irányba tanulj majd még tovább), akkor egyértelműen nyelvi.
2016. nov. 16. 21:33
 3/5 anonim ***** válasza:
50%
Humán
2016. nov. 17. 11:58
 4/5 anonim ***** válasza:
Humánon is mehetsz majd faktra
2016. nov. 17. 11:59
 5/5 anonim ***** válasza:

Nyelvi, mert a humánban élből emelt óraszámon tanulsz olyan tárgyakat, amikből ha emelt szinten szeretnél érettségizni:

1. nyelven is elmehetsz belőlük faktra, és ugyanolyan esélyekkel indulsz, ráadásul pont a sok idő miatt humánon le szoktak maradni és nekünk külön plusz egy órás faktunk volt, szóval nem nyersz sokat vele

2. ha meggondolod magadat, nem mondhatod, hogy csak két törire mész be a négyből, mert haladni kell, szóval élből három tárgyat tanulsz emelten, ha másikat választasz, és így lett nekem heti ötven tanórám tavaly, hogy emelt magyar és töri óraszám mellett biosz és kémia emeltekre is készültem. Az emelt nyelv ilyen szempontból nem problémás, mert nyelvből eleve osztályozót és előrehozott érettségit tehetsz, tehát ha terhes az óraszám, letudhatod előre, nyelvvizsga mindenképpen kell, és könnyebben el tudják különíteni a tanárok a szinteket. Szóval, mivel az érettségin múlik a továbbtanulásod, a nyelvet ajánlom, az biztosítja a jobb esélyeket.

2016. nov. 17. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!