Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Folyton kihasználnak az...

Folyton kihasználnak az osztálytársaim. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Ha házi kell vagy mi volt órán, vagy le kell fényképezni a füzetet, én azonnal segítek bárkinek. Azonban, ha én kérek ugyanattól a személytől valamit, letagadja, hogy nincs meg, nem emlékszik stb. Volt, hogy emiatt kaptam egyest, mert nem adták oda az anyagot. Keveset hiányzok, de van amikor tényleg nem tudok bemenni. Azt sem tartom jó megoldásnak, hogy ezentúl soha semmit nem adok oda, de fordítva is elvárható lenne. Nagyon sokszor kiszúrtak velem már.
2016. nov. 15. 22:24
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Tanulj meg nemet mondani, és barátkozni. Nem mindenkinek és mindenkivel. Válogasd meg a kapcsolataidat és azok legyenek minőségi kapcsolatok.
2016. nov. 15. 22:25
 2/5 A kérdező kommentje:

Ezt az állítólagos "barátaim" csinálják. Volt, hogy 20 oldalt scanneltem be, ő meg azt nem tudta megmondani, hogy mi volt a házi.

Ha most mindenkinek nemet mondok, hogyan várhatom el, hogy majd ők segítsenek. Maximum úgy, hogy soha nem hiányzok, de ezt nehéz kivitelezni. Eddig 2-3 nap nem voltam csak, egészségügyi okok miatt.

Ezentúl, ha kérnek valamit, semmit nem fogok, csak annak, aki viszonozza is a segítséget.

2016. nov. 15. 22:33
 3/5 anonim ***** válasza:
Mondd neki, hogy nincs meg. Aztán majd pofátlanul menj oda segítséget kérni.
2016. nov. 15. 22:35
 4/5 anonim ***** válasza:
Bár azt leírhattad volna, hogy hányadikos vagy. Egyébként meg egyszerű; akitől segítséget kértél, de nem adott, annak nem segítesz többet. A későbbiekre is érdemes ezt megjegyezni.
2016. nov. 15. 23:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha olyan kér segítséget, aki szándékosan nem segített, amikor te kérted, ne félj emlékeztetni az esetre, és azt mondani, "bocs, de neked ezért nem!"

Az olyan "barátok" úgysem érnek semmit, akik csak kihasználnak

2016. nov. 16. 08:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!