Hogy megy a matematika szóbeli (érettségin)? Semmit nem tudok róla (külföldi vagyok).
Romániai magyar vagyok, és szeretnék emelt szintű érettségit tenni matekból, oldottam Magyarországi emelt érettségi tételeket, viszonylag jól mentek, lényegesen könnyebb mint az itteni matematika érettségi.
De szóbelin mi van? A vizsgáztató tanár dönti el mit kérdez? Vagy kapok egy feladatot, amit le kell vezessek? Képleteket kérdeznek? Vagy valami gyakorlati feladatot adnak? :D. Előre is köszönöm a segítséget, érettségivel kapcsolatban minden tanácsot nagyon szívesen fogadok!
Vannak tètelek előre kidolgozva, amiből húzol egyet ès mesèlsz róla.
Pl kihúzod hogy halmazok. Vagy valami ilyesmi. Ès elmondasz mindent amit kell tudni a halmazokról.
Leginkább képleteket kérdeznek, meg egy feladatot.
Pár hónappal előtte kiírnak ~24 témakör-címet. Ezeket otthon kidolgozod ( pl letöltöd ezt és elolvasod: [link] )
Bemész vizsgázni, odaadják a 24 közül az egyiket, meg egy csomó A4-es audit. Elvonulsz a terem hátuljába, megoldod a feladatot, és leírod a lapra mindent amit tudsz a témakörből.
Aztán hívnak, és felolvasod a lapodat. Néha kérdeznek. (a lapodat megtartják, az alapján lehet reklamálni ha kevés pontot adnának, szóval érdemes mindent ráírni amit lehet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!