Statika, Mechanika, Gép. Alapism. Külföldi oktató anyag?
Egyrészt fogalomzavarban vagyok, a Statika és Mechanika ugyanazt jelenti mérnököknek? És külföldi angol tannyelvű egyetemeken mi ezen tantárgyak elnevezése?
A fő kérdés pedig az, hogy ismertek-e angol, ektronikus formátumú (pdf,videó,prezentáció,doc..) neten lévő ingyenes oktatóanyagot ?
Matekból például ebből és hasonlókból tudok hihetetlen hatékonyan tanulni felsőbb matekot : [link] de szükségem lenne a többi gépész tantárgy anyagáról is hasonlóra.
Szervusz
Tudtommal a mechanika gyüjtőfogalom, ide tartoznak többek közt a statika, szilárdsgtan, mozgástan, lengéstan, stb. vagyis a mechanika ezen tárgyakra bontható.
az én oklevelem angol mellékletében ezek a tárgyak a következőképp szerepelnek, feltételezem, hogy ez a hivatalos megnevezésük világszerte:
statika-statics
szilárdságtan-strength of materials
mozgástan-dinamics
lengéstan-vibration of machinery
videókról, egyéb anyagokról nem tudok. átnéztem a cuccaimat, elektonikus formában nincsenek oktató anyagaim a témában, tehát küldeni sem tudok.
Azért kösz a választ. Azóta találtam magamnak egy hatalmas kincsesbányát : 11000!darab videó youtube csatornájukon angolul, 11db indiai műegyetem szövetsége. még talán neked is hasznos, úgy hogy már végeztél.
ez pl statika : http://www.youtube.com/watch?v=G4rl3yyyQ6c
ez a honlap : [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!