Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Töri szóbeli emelt érettségire...

Töri szóbeli emelt érettségire tudtok írni tippeket?

Figyelt kérdés

2016. nov. 10. 14:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Magabiztosan mondd el, amit tudsz. Ha valamit kimondasz, akkor tudd is megindokolni. Folyamatosan kellene beszélned, ez sokat nyom a latba. Forrásokat használd, tudom, hogy nem lehet mindegyikről órákig beszélni, de építsd bele a feleletedbe.

Nem tudom, pontosan milyen tippekre gondoltál, nekem ez jutott eszembe.

2016. nov. 10. 15:03
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :) Bármi tipp és tanács érdekel! :)
2016. nov. 10. 15:29
 3/12 anonim ***** válasza:

Nekem kb ezek segítettek elérni közel a maximumot a szóbelin. Talán még annyit érdemes megjegyezni, hogy "a kevesebb, néha több"; tehát nem feltétlen érdemes olyan dolgokat említeni, amik épphogy kapcsolódnak a témához, és csak brillírozni szeretnél, mert ha olyan a bizottság, könnyen tesznek fel olyan kérdést, amivel lehúzzák a feleletet.

Persze nem mondom, hogy ne mutasd meg, hogy képben vagy, csak módjával. :)

Mikor mész vizsgázni?

2016. nov. 10. 15:36
 4/12 A kérdező kommentje:

Ez igen :) Gratulálok! Megfogadom a tanácsaidat és köszönöm. Nekem minimum 35 pontot kellene szereznem. Félek, mert sajnos későn kezdtem el tanulni. Még van 50 oldal, amit ma és holnap meg kell tanulnom.. viszont ezt a két napot csak tanulásra szánom. Remélem az a 35 pont meg lesz.

Most szombaton 11-kor lesz a szóbelim.

2016. nov. 10. 16:12
 5/12 anonim ***** válasza:

Azért előtte pihenj is; holnap ilyen 4-5-ig tanulj max, utána szinte felesleges, mert már nem fogsz tudni koncentrálni és csak jobban összekavarod magad, meg ha másnap totál kialvatlanul mész be, nem biztos, hogy előnyös. :)

Szurkolok, hogy sikerüljön!

Megírod majd, milyen volt?

2016. nov. 10. 16:21
 6/12 A kérdező kommentje:

Persze, mindenképp pihenek előtte! :)

Bár ilyenkor nehéz éjszaka elaludni. Írásbeli előtt sem tudtam aludni.

Még annyit kérdezhetek, hogy te milyen tételt húztál? :)

Igen, megírom! :)

2016. nov. 10. 16:24
 7/12 anonim ***** válasza:

Ez sajnos tényleg így van, nehéz elaludni előtte. :/

Az európai unió felépítése -talán valami ilyen címe van/volt a tételnek- de a lényeg, hogy az eu-ról kellett beszélni.

2016. nov. 10. 16:36
 8/12 A kérdező kommentje:
Ez tétel mennyire állt közel hozzád? Amikor kihúztad örültél neki? Írtad, hogy majdnem max pontot kaptál. Kíváncsi vagyok, hogy olyan tételből is ki lehet hozni max pontot, amit először úgy gondolunk, hogy nem a legjobb számunkra. Bocsi a sok kérdésért. :$
2016. nov. 10. 16:50
 9/12 anonim ***** válasza:

Semmi baj :) én is meg voltam bolondulva májusban -kiegészítőt kellett tennem-és 2 éve is, mikor a "rendes" érettségit csináltam.

Igazából semennyire nem állt közel, mert a tanárunk nem szerette a modern politika tananyagot és kb 10 perc alatt átvettük a magyar politikai rendszert -a mostanit-, az ENSZ és az EU szervezetét. Hogy örültem-e ezt már így nem tudom megmondani. Leginkább úgy jellemezném, hogy jobban örültem, mint egy középkoros tételnek.

Bőven ki lehet hozni, nem mondom, kell hozzá egy kis szerencsefaktor is -pl a bizottság, hogy ne legyenek bunkók-, de meg lehet oldani.

A saját tudásomat kb 5 mondat erejéig kellett használnom -mert minden más ott volt az atlaszban meg a forrásban csak mondatba kellett foglalni és elmondani.

A végén kérdezték, hogy milyen jövőképet képzelek el az eu--nak, az volt az első gondolatom, hogy most valami indokolatlan nagy közhelyet kell hazudnom, hogy ne húzzanak le -mert esetleg egyikük politikai elképzelését nem elégítette volna ki- szerencsére sikerült. :)

Biztos, hogy lesz kérdés a végén neked is, de aktuálpolitikát ne vigyél bele, hacsak nem az a kérdés. És nem kell hozzá eu-t húzni, simán bekérdezhetnek, hogy pl István intézkedései/törvényei -vagy ahhoz hasonlóak- hogyan alakítanák a mai társadalmat.

Remélem, nem rémisztettelek meg, és hessegess el minden olyat, hogy biztos ezt fogom húzni/vagy így lesz, mert valami idióta a gyk-n ezt mondta. :)

2016. nov. 10. 17:13
 10/12 anonim ***** válasza:
Drukkolok! :)
2016. nov. 14. 00:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!