Töri szóbeli emelt érettségire tudtok írni tippeket?
Magabiztosan mondd el, amit tudsz. Ha valamit kimondasz, akkor tudd is megindokolni. Folyamatosan kellene beszélned, ez sokat nyom a latba. Forrásokat használd, tudom, hogy nem lehet mindegyikről órákig beszélni, de építsd bele a feleletedbe.
Nem tudom, pontosan milyen tippekre gondoltál, nekem ez jutott eszembe.
Nekem kb ezek segítettek elérni közel a maximumot a szóbelin. Talán még annyit érdemes megjegyezni, hogy "a kevesebb, néha több"; tehát nem feltétlen érdemes olyan dolgokat említeni, amik épphogy kapcsolódnak a témához, és csak brillírozni szeretnél, mert ha olyan a bizottság, könnyen tesznek fel olyan kérdést, amivel lehúzzák a feleletet.
Persze nem mondom, hogy ne mutasd meg, hogy képben vagy, csak módjával. :)
Mikor mész vizsgázni?
Ez igen :) Gratulálok! Megfogadom a tanácsaidat és köszönöm. Nekem minimum 35 pontot kellene szereznem. Félek, mert sajnos későn kezdtem el tanulni. Még van 50 oldal, amit ma és holnap meg kell tanulnom.. viszont ezt a két napot csak tanulásra szánom. Remélem az a 35 pont meg lesz.
Most szombaton 11-kor lesz a szóbelim.
Azért előtte pihenj is; holnap ilyen 4-5-ig tanulj max, utána szinte felesleges, mert már nem fogsz tudni koncentrálni és csak jobban összekavarod magad, meg ha másnap totál kialvatlanul mész be, nem biztos, hogy előnyös. :)
Szurkolok, hogy sikerüljön!
Megírod majd, milyen volt?
Persze, mindenképp pihenek előtte! :)
Bár ilyenkor nehéz éjszaka elaludni. Írásbeli előtt sem tudtam aludni.
Még annyit kérdezhetek, hogy te milyen tételt húztál? :)
Igen, megírom! :)
Ez sajnos tényleg így van, nehéz elaludni előtte. :/
Az európai unió felépítése -talán valami ilyen címe van/volt a tételnek- de a lényeg, hogy az eu-ról kellett beszélni.
Semmi baj :) én is meg voltam bolondulva májusban -kiegészítőt kellett tennem-és 2 éve is, mikor a "rendes" érettségit csináltam.
Igazából semennyire nem állt közel, mert a tanárunk nem szerette a modern politika tananyagot és kb 10 perc alatt átvettük a magyar politikai rendszert -a mostanit-, az ENSZ és az EU szervezetét. Hogy örültem-e ezt már így nem tudom megmondani. Leginkább úgy jellemezném, hogy jobban örültem, mint egy középkoros tételnek.
Bőven ki lehet hozni, nem mondom, kell hozzá egy kis szerencsefaktor is -pl a bizottság, hogy ne legyenek bunkók-, de meg lehet oldani.
A saját tudásomat kb 5 mondat erejéig kellett használnom -mert minden más ott volt az atlaszban meg a forrásban csak mondatba kellett foglalni és elmondani.
A végén kérdezték, hogy milyen jövőképet képzelek el az eu--nak, az volt az első gondolatom, hogy most valami indokolatlan nagy közhelyet kell hazudnom, hogy ne húzzanak le -mert esetleg egyikük politikai elképzelését nem elégítette volna ki- szerencsére sikerült. :)
Biztos, hogy lesz kérdés a végén neked is, de aktuálpolitikát ne vigyél bele, hacsak nem az a kérdés. És nem kell hozzá eu-t húzni, simán bekérdezhetnek, hogy pl István intézkedései/törvényei -vagy ahhoz hasonlóak- hogyan alakítanák a mai társadalmat.
Remélem, nem rémisztettelek meg, és hessegess el minden olyat, hogy biztos ezt fogom húzni/vagy így lesz, mert valami idióta a gyk-n ezt mondta. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!