Milyen a Kőbányai Szent László gimnázium?
Olasz-magyar nyelvű tagozat érdekelne.
Milyenek a tanárok? és a diákok?
Mennyire nehéz? bármilyen infó érdekelne!
Köszönöm!:D
Igen én is úgy tudom hogy elég nehéz.
Egy odajáró srác azt mondta, hogy az első évben kb. 14 nyelvórájuk lesz az A-soknak.
Viszont mire végeznek az iskolával elvileg felsőfokú nyelvvizsgát végeznek olaszból és sokan még a második nyelvből is egy középfokút összehoznak.
A közösség nagyon jó(én úgy hallottam) de nem csak a tagozaton hanem az egész suliban.
Az első év nehéz, akkor szokott pár ember kibukni, de Max 2-3. Ekkor 14-17 olasz órája van, de más nem nagyon, mivel kettannyelvu. Utána már csak 7 olasz van, és nem is olyan nehéz, bár az olasz nyelvű tárgyakkal (töri, matek stb) azért néha meggyulik a bajuk.
Haaat felsőfokú nyelvvizsgat nem kell tenniuk, mert ha olaszul erettsegiznek akkor automatikusan felsőfokú nyelvvizsgat kapnak. A második idegenynelv oktatás viszont szerintem elég gyenge, kevesen érik el a középfokú szintet (bár a legtöbb olaszos angolt vagy németet választ, amit már tanult korábban is, így lazán megvan a középfok). Nagyon nehéz három év alatt heti négy órában középfokra megtanulni egy nyelvet. Jó ha az ember tud magantanarhoz járni és akkor semmi akadálya.
A legtöbb tanár jofej, kevés harpia van szerintem.
A közösség szuper, mindenki nagyon nyitott, elfogado és itt nincs bántalmazás (szóban sem). Szóval csak ajánlani tudom a sulit. Statisztikak szerint, aki tovább akart tanulni, azt mind felvettek oda ahova jelentkezett :)
Én 2 évvel ezelőtt végeztem olasz tagozaton, és még most is szívesen gondolok vissza a Lászlóban töltött öt évemre. :)
Mindenképpen jó döntés volt ezt a tagozatot (és magát az iskolát) választani, nem véletlenül ilyen jó a híre. :)
Szia, én a SZLG olasz tagozatára járok. Privátban ha megkeresel szívesen írok a suliról és az első évről részletesen. Tavaly min. 66-68 pontos írásbeli kellett max. vitt ponthoz az utolsó bejutónak. Ez kb. a 134 volt a rangsorban ha jól emlékszem, de az oktatás.hu-n megtalálod.
32-34 fővel indul az olaszos osztály és első évben tényleg abbahagyja 1-2 fő. Nem csak olasz óra van első évben, de persze ebből van a legtöbb, 504 óra az éves óraszám. Matek, földrajz, töri szintén olaszul (is) már az előkészítő évben indul. Van még tesi, magyar, infó, ének is...
Nekem nagyon tetszik, szívesen írok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!