Önköltséges tanulónak miért nem jár szociális ösztöndíj és tanulmányi ösztöndíj? Nem igazságtalan?
Ne kezdjük azt, hogy nem tanult. 470 pontot egy közepes iskolában nem lehet összeszedni, amúgy jó képeeségű embernek sem. Nagyon nehéz, de ez nem jelenti, hogy nem készült. 12.000 lett volna a tanulmányi és 37000 a szociális. Nagyon jól jönne nekem, mert le vagyok égve.
A szociális értem valamennnyire, hogy valaki kifizeti a 150.000 Ft tandíjat, nem rászoruló, de ez nem igaz, mert nyáron dolgoztam érte éjjel-nappal. De tanulmányi még járhatna, mert a kettő nem függ össze.
Pont a fizetősnek lenne szüksége támogatásra, ha az államis olcsóbban megvan.
Én is így gondolom.
443 pontom lett, ez nem volt elég állami jogászképzésre. Félévente 240ezer forintot fizetünk, ennek egy részéért én dolgoztam meg, a maradékot a szüleim kipótolták.
5 egész feletti átagom van az egyetemen és egy büdös forint tanulmányi ösztöndíj nem jár.
Bezzeg aki 282 ponttal került be gazdinfóra és 2,00 az átlaga, annak jár tanulányi ösztöndíj.
Szóval, de, igazságtalan, de sajnos mi nem tudunk ez ellen tenni.
Tanulunk, fizetünk. Én bízom benne, hogy megtérül.
Sajnos ez van... Az állami nem csak azért állami, mert nem fizetsz a tanulásért, hanem mert juttatásokat is kaphatsz. Önköltségesen semmi nem jár. De ez már kb. 10 éve így van, nem újdonság.
Én is jártam nappalira, államin, kaptam némi tanulmányi ösztöndíjat. Most estire járok, önköltségesen, és csak fizetek. Vannak ilyen igazságtalan(nak tűnő) dolgok, pl. aki munkanélküli, semmije nincs, az fizeti magának a TB-t, mert amúgy nincs elég baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!