Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi alapján vesznek föl egy...

Mi alapján vesznek föl egy főiskolára? Csak pontok? (gyors választ légyszi! )

Figyelt kérdés

úgy értem hogy:

HA MEGVAN AZ ADOTT SZAKRA ELŐÍRT MINIMÁLIS PONTSZÁMOM, AKKOR NINCS DE MEG HA FÖLVESZNEK?

koönkrét szitu:

kiszemelt szakra tavaly 260 volt a határ , tegyük fel hogy emelnek 300 ra.

Nekem ha minden összejön 335 pontom lenne.

Mit vesznek figyelembe a pontokon kívül?

(érettségi pontok, tanulmányi pontok stb stb...)

Tehát: KISZÓRHATNAK AZ ALAPJÁN, HOGY HIÁBA VAN MEG A PONTOM (SŐT TÖBB IS) , CSAK PL A TANULMÁNYI PONTJAIM ROSSZAK????

2010. ápr. 26. 21:18
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Az osszpontszam szamit, az nem lenyeg, hogy honnan gyujtotted ossze oket.
2010. ápr. 26. 21:57
 2/4 anonim ***** válasza:

"kiszemelt szakra tavaly 260 volt a határ , tegyük fel hogy emelnek 300 ra."

- Alapból rossz az elgondolásod, ugyanis igazából NEM emelnek semmit.

Minden szakon van egy irányszám, és van adott számú jelentkező, ami több, mint az előbbi szám. Minden jelentkezőnek megvan a maga pontszáma, amellyel felvételizik (ez az érettségiből, tanulmányi eredményekből, nyelvvizsgából stb.) jön ki. A ponthatárok megszabásának napján pedig nem csinálnak mást, mint fölveszik azt az x legmagasabb pontszámmal rendelkező embert, akinek helye volt az irányszám szerint. Potnhatárnak pedig azt adják meg, ahány pontja volt a legalacsonyabb pontszámmal felvett emebrnek. Nem önkényesen határozzák ezt meg, és ez az, amit sokan nem értenek meg.

Szóval az, hogy tavaly mennyi volt a ponthatár, egyelőre semmit nem jelent.

2010. ápr. 26. 21:58
 3/4 A kérdező kommentje:

Értem!

pedig én pontosan ezt az önkényes megoldást képzeltem el....

tévedtem....

az viszont jó hogy nem nézik hogy onnan jött öszze a pontszám.

tehát ha pl 200 embert vesznek fel, akkor a jelentkezők közül, azt az első 200 at veszik fel, akinek legtöbb a pontja? Teháthogy felállítanak egy sort pontszám szerint, és "kijelölik" az első 200 at?

2010. ápr. 26. 22:09
 4/4 anonim ***** válasza:

Igen, de itt sok tenyezo kozrejatszik, mert ugye egyetemre oda vesznek fel, amit, azok kozul, ahova felvettel legelore irtad. Tehat pl:

Elso helyre irtad a sote áok-t

masodikra a bme vik-et

harmadikra a bme vbk-t

akkor ha a sote-ra nem vettek fel (tudom, mar SE, de nekem sote) , de a bme vik-re es a bme vbk-ra igen, akkor bar te benne vagy az elso x szaz legtobb pontot elero bme vbk-ra jelentkezoben, megsem oda fogsz menni, mert a vik-et elobbre irtad.

2010. ápr. 26. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!