7. -ben 4,2 volt az átlagom, ezzel nem vesznek fel egy jó középsuliba?
Figyelt kérdés
7. év végén 4,2-es volt az átlagom, de természetesen a 8. félévre ezen javitani szeretnék. Amiért ilyen rossz lett az akkori átlagom, ezért nem is fognak felvenni jó középsuliba (pl.: TÁG; Kossuth; Ady...), akkor sem, ha nagyon jól sikerül a 8. félév, illetve a felvételi?2016. okt. 22. 02:08
1/8 anonim válasza:
Nekem egy erős gimnáziumban 4,4 az átlagom... ez egy erős gimibe sajnos kevés, de szakközépbe elég.
2/8 anonim válasza:
Inkább menny szakgimibe, sokkal jobban megéri.
3/8 anonim válasza:
Ha a központi és szóbelid jó lesz akkor simán.
Számoljunk
Hozott p.:50
Szóbeli:50
Írásbeli:100
ebből neked még összejöhet 45hozott pont szóval csak 5pontot buktál... minek siránkozni annyit simánm javítaz.
4/8 anonim válasza:
Szerintem simán felvehetnek, ha idén javítasz és a felvételid is jól sikerül. Valamint ezért még nem kell szakközépbe menni...Ilyen átlaggal simán be lehet kerülni egy jó gimnáiumba maximum nem az ország legerősebb iskoláiba, de egy kevésbé nagy presztizsű gimnáziumba igen, ami ugyanúgy fel tud készíteni az érettségire és ugyanúgy tovább tudsz tanulni egyetemen vagy főiskolán. Én egy kisvárosi gimiben tanulok és például a tavalyi éveben is nem tudom hányan közel 100%-os emelt érettségikkel mentek olyan egyetemekre mint BME, ELTE. Volt olyan, akinek 480 pontja volt az összesen megszerezhető 500-ból. Nyilván egy erősebb iskolában könnyebben fel lehet készülni, de ez nem csak a sulin múlik én úgy gondolom. Ezzel nem lebeszélni akarlak csak szerintem ne aggódj ezen ennyire mert egy gimnáziumon azért még nem dől el semmi és akkor sincsen semmilyen probléma, ha esetleg nem jutsz be a vágyott iskolába. Még utána is van lehetőséged sulit váltani és mondom szerintem nem ezen múlik.
5/8 anonim válasza:
Első vagyok. Nyilván le kell pontozni azért, mert azt mondom, amit tanártól hallottam.:)))))))):):)):))
6/8 anonim válasza:
Van elég sok esélyed rá, hogy felvegyenek! Sok sikert kívánok!
7/8 Bogi11 válasza:
Kedves kérdező! Én még nem találkoztam olyan gimnáziummal, ahol a vitt pontokat átlagból számították volna, bár lehet hogy van ilyen. Nézd meg a felvételi tájékoztatókat, ahol pontosan leírják hogy melyik tantárgy jegyei számítanak. Általában a magyar, matek, töri, nyelv és 1 vagy 2 természettudományos tantárgy számít bele. Szerintem célozd meg azokat az iskolákat , amiket igazán szeretnél, készülj szorgalmasan és minden rendben lesz
Sok sik9! 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!