Átiratkozás? Budapesti Berzsenyiből a Veszprémi Vetésibe vagy a Lovassyba szeretnék átiratkozni. Melyikbe menjek? Melyiket ajánljátok? Melyik a jobb gimnázium? Melyikben milyen a hangulat?
Mindegyik iskola nagyon jó. Ha választani kéne melyik a jobb/erősebb, a Lovassyt mondanám. Jár oda több ismerősöm is, nekik tetszik.
Nagyon erős a nyelvoktatás.
Remélem tudtam segíteni.
A Vetésit és a Lovassyt azért nehéz összehasonlítani, mert másban jók. Mindkettő színvonalas, erős iskola jó tanárokkal és légkörrel. A Lovassy inkább reál (matek, infó), míg a Vetési humán (nyelvek) oldalon erős, én ez alapján választottam és nem bántam meg :) Vetésis lettem francia-magyar kéttannyelvűn. Nagyon sokat utazunk, rengeteg a kirándulás és cserediák program. Pár hely, ahová a 4 év alatt eddig eljutottam a sulival: Párizs, Lyon, Marseille, Nizza, Monaco, Nantes, Milánó, Svájc, Prága, Bécs... Szóval ez egy klassz szak, de nem könnyű. Valóban sokat kell tanulni, vannak elvárások, de megéri, hisz utána gyakorlatilag bármelyik egyetemen (és külföldön is) tárt karokkal várnak. Ha bármi kérdésed lenne, írj nyugodtan! :)
Egy Vetésis franciás
Én most Lovassy angolra járok, és neked is egyértelműen a Lovassyt ajánlom! Nagyon erős iskola, aki idejár, az szinte biztos, hogy remek egyetemre megy majd. A tanárok nagyon jók, az órák színvonalasak. Az igaz, hogy sokat kell tanulni, de mellette rengeteg program, én egy nap sem unatkozom. Ebben a tanévben már több külföldi út is volt és még lesz is egy csomó. Volt eddig Párizs, Skócia, Celje, Bécs, Németország és több síút is! Itt rengeteget utazunk! Hátrányt vagy rossz dolgot nem is tudok róla mondani!
Összehasonlíthatatlan a Vetésivel, nagyon nincs egy szinten a két gimi, míg a Lovassy erős reálban és humánban is egyaránt, a Vetési csak humános és nem is olyan jó, már elnézést a Vetésisektől. Sokan, akik odajárnak azt hiszik, h olyan jó, mint a Lovassy, de NEM! A Lovassy fellegekkel jobb, most is benne volt az ország legjobb 10 gimijében, a Vetési meg sehol nem volt....
Annyit hozzátennék, hogy a Vetésiről nincs véleményem, de... az, hogy a suli hol szerepel, inkább a diákok érdeme, és kevésbé a tanároké. (Csak úgy könnyebb eredményt felmutatni, ha a legjobb diákok ide koncentrálódnak, és alapvetően megvan bennük az érdeklődés.)
Szerintem inkább a Vetésibe menj biosz-kémia, humán érdeklődéssel. (Főleg, mert a kémia tudásod itt el fog veszni, ha magadtól nem érdeklődsz iránta.)
Egyébként a suliban sok programra, szakkörre van lehetőség. Tényleg, nem az van, hogy akkor suli után mindenki lelép. Viszont ingyenes utazások nem nagyon vannak (Vetésiben nem tudom, mennyit kell értük fizetni / nem fizetni).
2016-12-05 15:49-es
Azért a "Lovassy fellegekkel jobb" elég durva, tipikus lovassys sznob mentalitás. Nem tudom hányadikos vagy, de ha még csak a 3. évedben jársz fognak még érni meglepetések.Én is oda jártam, de azért ne túlozzunk. Személytelen környezet, csak az elvárások vannak, a véleményedet semmibe veszik, lehetsz kitűnő tanuló, vehetsz részt projektekben amivel segíted az iskola hírnevét, de nem érdekel senkit. És a diákokra ráerőltetett liberális gondolkodásmódot azért megemlíteném.
A kérdezőnek meg: hacsak nem vagy valami olyan szakon a mostani sulidban mint amilyen van a Lovassyban, elég valószínű, hogy infóra tesznek be, ami azért durván reál.
A Vetésiről meg annyit, hogy oké, hogy sok helyre mentek, de azt azért említsd meg kérlek, hogy 90-100ezrekbe kerülnek (fejenként!) az osztálykirándulások. Nekem is volt több ismerősöm francián, németen, angolon, de spanyolon is:protekció mindegyik szakon, csak a pénz számít.
Mondjuk még így is a Lovassyt ajánlanám, mert ott nincsenek ekkora pénzügyi lehúzások, mint a Vetésiben, de azért valószínűleg a Vetésiben jobb az átlagos hangulat, mint a Lovassyban. Abból a szempontból meg, hogy jó egyetemre akarsz menni tökmindegy melyik, mert vették fel Közgázos ismerősömet Eltére meg BME-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!