Aki bekerül az egyetemre, az általában kap kollégiumot? Vagy mi gan akkor, ha nem kapok? Ha felvesznek, de nem kapok koleszt, akkor ki kell iratkoznom, mert bejárni nem tudok 500 km-re
Figyelt kérdés
2016. okt. 20. 23:34
2/12 anonim válasza:
Tudod van egy érdekes dolog, amit úgy hívnak hogy albèrlet. Oda mèsz ha nincs kollègium.
3/12 anonim válasza:
gólyáknak nálunk a bme-n nagyrészt jut hely.. ha meg nem, marad az albi, vagy magánkoli
4/12 A kérdező kommentje:
De az albérletet nem lehet kifizetni.Miből lenne havi 80-am albérletre?
2016. okt. 21. 08:46
5/12 anonim válasza:
500 km-ről valószínűleg meg fogod kapni. Nálunk az ELTE-n szociális alapon van ösztöndíj, tehát ilyeneket néznek: jövedelem, testvérek száma, milyen messze laksz stb. Ha esetleg mégsem kapod meg, vannak egyházi kolik, amik nem szociális alapúak, ott annyi hogy gyorsnak kell lenned (már mondjuk április-május körül le kell csapni rájuk), és vinni kell papi ajánlást - bár ezt sok rendes pap kiadja anélkül is, hogy misére járnál.
6/12 anonim válasza:
Másokkal össze lehet költözni. Kb 35ből mindennel együtt már tudsz albiban lakni
7/12 anonim válasza:
Én a BME-ről tudok nyilatkozni, itt ha kb 470 pont felett vagy, akkor kapod meg azonnal, illetve ha az egy főre jutó jövedelem kicsi. Az 500 km a jövedelemhez képest sajnos keveset számít. Utólagosan (szeptemberben) még talán bekerülhetsz kevesebbel is, de az neked azt hiszem nem játszik.
Ha nem sikerül, akkor marad az albérlet, 40-50-ért is találhatsz, főleg ha össze tudsz fogni másokkal, vagy magánkoli ugyanennyiért.
8/12 anonim válasza:
Én 215 km-re lakom az egyetemtől és nem vettek fel koliba, de volt akit 450 km-ről se, mert nálunk az egy főre jutó havi jövedelem számít sokat. De ha nem vesznek fel rögtön, akkor érdemes várólistára kéretned magad, mert sokan otthagyják a kolit pár hónap után, és én például október közepén kaptam kolit, szóval érdemes várni és esetleg pár hónapig albérletben lenni. Amúgy ki lehet fogni olcsóbb albérleteket, még Pesten is.
9/12 A kérdező kommentje:
35 000 ft is nagyon drága.Főleg,hogy kajálni is kell.Pedten meg minden drágább.Havi 80 minimum megvan az ott élés.Kevesebb költséggel járna,ha inkább elmennék a szomszéd városban gazdaságira a fizetősre és lennék bejárós.Vagy marad a levelező
2016. okt. 23. 12:34
10/12 anonim válasza:
Öreg.. Pesten vagyok. a lakhatásom 35 mindennel együtt.. úgyhogy ne mondd már hogy minimum 80. kajálni meg a koliban is ugyanúgy kell úgyhogy az nem extra költség..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!