Mennyire normális hogy egy iskolában nincs még fűtés?
# 7
Miért szerinted hány fok lehet egy épületben ahol idén ősszel még nem fűtöttek?
Persze, nem vettem mintát naponta 10 percenként (főleg amíg a gyerek itthon volt betegen, fura lett volna ha bejárkálok az iskolába 10 percenként méricskélni, meg munkaidőmben is fura lenne ha oda járkálnék).
De mért is kellene 10 percenként méregetni? Ha nem fűtenek egy épületet gondolom meglepő lenne, ha emelkedne a hőmérséklet, ha kint hűvösebb van :)))
Egyébként milyen jogon is kérsz számon, hogy ki mertem írni kb. 16 fok van? Más lenne ha kiírtam volna melyik iskoláról van szó és vádaskodnék, de erről nincs szó. Csak érdekelt ki mit gondol. Ráadásul "Kb." írtam, az annak a rövidítése, hogy körülbelül. Nagyjából. Nem labor méréseken alapul az eredmény.
Igazából még szerencséje is van az iskolának, talán megússza ezt a bakit - még mindig nincs kész a fűtés - mert nincsenek komolyabb hidegek, de lehetnének.
Sokösszetevős dolog, hogy egy épületben a beltéri
hőmérséklet mekkora és hogyan alakul. Milyen vastagok
a falak, mekkora a belmagasság, nyílászárók állapota,
bennt tartózkodó személyek száma mind-mind befolyásoló
tényező.
Egy közönséges tanteremben, ahol tartózkodnak kb. 30-an,
kizárt hogy 16° legyen, ismert tény, hogy minden ember
kb. 100-150 W hőteljesítményt ad át környezetének.
Nagyobb belmagasságú épületrészekben, pl. tornatermekben
esetleg lehet hűvösebb, de tanteremben 16° mindenképp
irreális, józan paraszti észnek is ellentmondó.
Megjegyzem, hogy nem fűtenek, számtalan oka lehet.
Tudniillik, fűtési szezon előtt a közintézményekben
el kell végezni a rendszeres karbantartást -és felűlvizsgálatokat, ami bizony időigényes, de a fűtőkészülékek biztonságos üzeméhez elengedhetetlenek.
Miből gondolod, hogy nem találtak -e valamilyen meghibásodást, javítandó problémát? Lehet hogy épp azon dolgoznak még.
Valószínűleg ünnepek után már lesz rendesen fűtés, ez teljesen korrekt.
Amúgy a megfázások nagyrésze gyakran a túlfűtésből ered. Befűtenek 25-30 fokra, aztán leizzadják magukat, kifutnak 10 percre a boltba, és akkor fáznak meg...
Mint nyugdíjas eltöltöttem pár hónapot egy angol 'gyarmaton'!!!!!
16°C tökéletes idő, 19°C hőség, 10°C alatt hideg, a páratartalom valahol 90%
körül volt, bicikliztem, a trikóm,de még az alsógatyámból is csavarni lehetett a vizet, átöltöztem és kellemes idő lett!!!!! Az iskolában kérdeztem mit csináltok: Szünetben mindenki az udvaron van, ha esik, ha fúj, mikor bemennek egy nagy ventilátor előtt megszáradnak és kezdődik az óra!!
Nálunk mindenki panaszkodik, nagy a hőség, pára kevés, ha 2-3°C-al csökken akkor fázunk, ha emelkedik a hőmérséklet, jaj de meleg van és bárki bármit mond, ez a rosszabb!!!!!
Egy iskolában, három óra után, 800 TONNA fa hiányában nincs fűtés, nincs
tanítás, kérdezem én a fát ha most szerzik be holnap már lesz fűtés,
majd a kazánban megszárad!!!!
Ha 2016-ban nem volt fűtés sok iskolában, most mitől lenne?
Karbantartó voltam, 7 órakor kezdtem, 8 órakor jött aki megmondta hova menjek dolgozni, természetesen szerszám sehol sem volt, de mire gyalog odaértem (9km-re),kiderült fűtést csinálnak, csak legyek ott!!!!
Néztem már szétverték az összes cserépkályhát, majd jött egy brigád és néhány óra múlva kész volt a központi fűtés, majd este hozzák a kazánt, ami meg is jött, ketten vártuk egy fűtővel, aki majd éjjel fűt, hogy reggelre meleg legyen!!!! El is tüzelte a cserépkályhákhoz vett összes fát, a rendszer az éjszaka befagyott!!!! Másnap hozott valaki egy keringetőszivattyút, (ami szintén nem fűtött!!!)
Két napig keresték ki csinálta, aztán feladták, garancia nincs!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!