Mit csináljak, ha nem tetszik a szakma, amit választottam?
Tavaly hasonló szituban voltam a cukrász szakmával, rájöttem, hogy nem érdekel. Rögtön kiléptem.
Egy tanács: ha nincs családi/baráti körben biztos elhelyezkedési lehetőséged ne tedd! Ne hagyd ott a sulit!
Nem azt mondom, hogy tanulj. Járj be annyi órára, hogy ne rúgjanak ki, és élvezd a lehetőséget, hogy megismersz valamit (esetleg), és dolgozz mellette diákmunkán valami olyan területen, ami érdekel, vagy amire lehetőséged van.
Sokkal jobb, mint a gyárban butulni, és és még a diákod is megmarad! Ez nagy szó ám!
Közben járj utána a lehetőségeknek: nyíltnapok, educatio kiállítás, internet, stb... ÉS jelentkezz egy olyan képzésre, ami tényleg érdekel, és amiről semmi nem tántoríthat el. :)
(Ha nem sikerül döntést hoznod, csinálj meg egy olyan szakmát, ami közelebb áll hozzád, csak utána menj egyetemre.)
Amit írtam, csak segítségnek szántam, tanulj a hibámból, ne hamarkodd el a döntést! :)
Sok sikert, és még több kitartást kívánok neked! :)
Előző vagyok, apró pontosítás: csak ebben a tanévben bírd ki a suliban, a következőt természetesen már a megfelelő területen kezd.
Tehát nem kell megszerezned a szakmát, és valószínű meg is buksz, ha nem tanulsz, de ha nem a szakma a cél nem számít a bukás sem, csak a tanulói jogviszony! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!