A gyerekem általános iskola 7. osztályába jár. Egy héten háromszor van 0. órája. Szerintem ez nagyon megterhelő. Lehet ennyi 0. órája?
Nálunk a gimnáziumban alapból 7:30-kor kezdődött évekig az oktatás, később (talán az utolsó két tanévemre) álltak át 7:45-ös kezdésre. Sőt, nekem az általános iskola is 7:45-kor kezdődött. Szóval én 12 évig jártam közoktatási intézménybe két egymástól független iskolába, és soha nem kezdtem 8-kor, mindig előtte, úgyhogy ilyen szabályozás biztos nincs. :)
Amikor 7:30-kor kezdődött az első óra, akkor nem voltak 0. órák. Amikor 7:45-ös kezdés volt, akkor viszont "befért" elé a 0. óra, 7:00-kor kezdődött, csak 40 percig tartott és 5 perc szünetünk volt így az első óra előtt.
Nem szerettük a 0. órát, de mi még az a generáció voltunk, akik egy iskolai napon lefeküdtek este 10-kor, mert nem volt internet/TV a szobánkban, és a szüleink komolyan vették, hogy a gyereknek fontos az alvás. Így ha 6-kor is kellett kelni, megvolt a 8 óra és nem viselt meg bennünket különösebben.
Manapság egy csomó szülő panaszkodik, hogy a gyereke hullafáradt a korai kezdés miatt, aztán persze kiderül, hogy a gyerek éjfél előtt szinte soha nem fekszik le, így nem csoda.
(Kérdező, ezt az utolsó részt nem neked írtam, foglalmam sincs nálatok hogy megy, csak eszembe jutott a témáról. :) ).
14 éves unokahúgom is hajnalig chatel, netezik, és másnap alig bír felkelni, túlhajszolt, fáradt, rosszul teljesít. Ilyenkor elhiszem, hogy megterhelő a 7 órás kezdés. De ha 10-kor (vagy akár előbb) ágyban lenne, akkor bírná. Persze aki így nőtt fel, azt már nehéz rászoktatni egy egészségesebb napirendre.
4,tudod van,aki ejfelig tanul,nem allandoan chatel.
Altalaban 7 oram van(fel 3kor vegzek),megebedelek,mire hazaerek altalaban negyed 4-fel 4. Minden nap fel 5tol 6ig van edzesem,tehat mar indulas elott nem tudok tanulni. Fel 7 es 7 kozott erek haza. Vacsora,furdes,hajmosas es meg utana kell tanulnom. Ket tanitasi nyelvu gimibe jarok,nagyon kemeny.
Hiaba kezdodik a suli 8kor,mivel 11 elott soha nem tudok lefekudni es 6kor kelek,allandoan kimerult vagyok.
Egyebkent meg,ha 10kor lefekudnek sem lennek kipihentebb. Nem mindenkinek eleg 8 ora alvas,furcsa modon soha nem hallottam meg az altalanos iskolas hugomtol,hogy kipihenten ment volna suliba. O 10kor mar alszik,es velem egyutt 6kor kel.
Szoval azert eleg meresz kijelentes az,hogy ha 10kor lefekszik az ember,masnap hajnalban kipihenten ebred...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!