Miért ilyenek a tanárok egy úgymond "lazább" suliban?
Üdv. Miért van az hogy egy amúgy úgymond megengedőbb suliban, ahol sokan piercingesek, tetováltak stb, nem engedik meg azt hogy szünetben rajtad legyen a sapka?
Órán ha rám szólnak, nem izgat, leveszem mert tudom hogy órán a tanár felszólítására köteles vagyok levenni, de szünetben miért? Idézek a suli házirendjéből :
" A gyermek, illetve a tanuló személyiségét, emberi méltóságát és jogait tiszteletben kell tartani
" Miért nem nézik el hogy az én személyiségem ilyen?
Miért akarják rám erőszakolni hogy hívőként nem hordhatok sapkát?? (Ráadásul ateistának vallom magam, ezt mindegyik tanár tudja, miért akarják rám erőszakolni a vallást? Semmi joguk nincs hozzá hogy megváltoztassák a világnézetemet..)
Egy másik részlet : " az emberi méltóság tiszteletben tartásával szabadon véleményt nyilvánítson minden kérdésről, az őt nevelő és oktató pedagógus munkájáról, az iskola, kollégium működéséről,
"
Miért mondják azt amikor megmondom hogy én nem szeretném levenni mert én nem tartom ezt annyira nagy dolognak hogy valakin sapka van egy épületben, hogy ne beszéljek vissza?? De hát benne van a házirendben, hogy szabadon véleményt nyilváníthatok...
És ezt még így utoljára " vallási, világnézeti vagy más meggyőződését, nemzeti vagy etnikai önazonosságát tiszteletben tartsák "
Attól hogy papíron katolikus vagyok, még nem vallom magam annak, hiszen nem én döntöttem el, hogy mi akartam lenni... (Ezt az előzőek miatt csatoltam csak ide)
Az igazgatót, és a helyettest se zavarja ha szünetben valakin sapka van, csak a szaktanárokat.
Van értelme megmutatnom nekik ezt a kis részletet a házirendből vagy úgyse fogja őket érdekelni? Mit tudok tenni?
Miért zavar annyira, ha le kell venned a sapkát?
Mi van a hajaddal - fejeddel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!