Mit szóltok ahhoz, hogy 9 órakor kezdődnének az órák az iskolákban? (híradóban mondták. )
Végzősként leírom a véleményemet:
7:30-kor kezdődik a suli, 14:25-ig tart. Na most ha egy órával később kezdődne, akkor egy órával tovább kéne bentmaradni, és ha egy adott nap pl. 3 órát tanulok, akkor az így is - úgy is 3 óra lesz.. ahogy a nap is 24 órából fog állni, hiába kezdődne később. Első hallásra jónak tűnt, de átgondolva (nekem) csak rosszabb, vagy talán hasonló helyzet lenne. (Így otthon megtöbb időt kéne sötétben tölteni, nekem pl. ez negatívum lenne.)
Szerintem meg nem kéne központilag eldöntögetni, hogy ki mikor miért mit csináljon, hanem az iskolákra és a szülőkre lehetne bízni, hogy döntsék el, hány órakor kezdődjön és fejeződjön be az iskola. Sőt, ha akarják azt is eldönthetnék, hogy mettől meddig tartson a tanév, vagy hogy a turistaszezon helyett kevésbé sűrű időpontokban menjenek osztálykirándulásokra.
Ez a hülyeség, hogyy jön egy harmadik fél, aki agresszív akaratossággal beleszól, hogy márpedig úgy lesz, ahogy ő akarja nem lesz sokáig tartható. Egész biztos vagyok benne, hogy ahol a szülőknek kényelmesebb lenne 9-re vinni a gyereket iskolába, ott meg tudnák oldani, ahol meg 7-től lenne célszerűbb tanítani, ott meg azt. Ki lenne adva, hogy kedves iskola/szülők/önkormányzat, 8 tanítási órát állok naponta, osszátok be ahogy legjobbnak tartjátok.
Remélem engem nem fog ez érinteni már.
07:45-kor kezdődik nekem a suli és 13:15-kor ér véget,nekem ez tökéletes.
11.-es vagyok,remélem kiesek ebből a rendeletből,ahogyan a mindennapos tesiből is.
Rossz ötletnek tartom egyébként. Így is látom,ahogyan az elsős unokahúgom szenved a NAPI 7 órával. És még csodálkoznak,ha délután 5-kor kidől,amikor alig 3 hónappal ezelőtt az volt csak a feladata,hogy mondókázzon,rendesen egyen,és aludjon délután.
Undorító az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!