Nyolcadikos vagyok, és a budapesti Karinthy Frigyes kéttannyelvűbe szeretnék továbbmenni elsősorban. Járt valaki a múltban oda az úgynevezett "Tehetséggondozóra", és ha igen, megérte-e, és milyen volt? Vagy tervez-e valaki ugyanerre jönni idén?
Szóval mennyit segített a felkészülésben,és például mennyire volt előny hogy szóbelinél már ismertek a tanárok.
Akinek van személyesebb véleménye a Karinthyról, arra is kíváncsi lennék
.:)
Nagyon jól tetted h jársz :)
Én is jártam tavaly, szerintem nagyon hasznos volt. Fel is vettek :D
Én is a Karinthyba járok, jártam tavaly előkészítőre, tényleg sokat segített. Viszont több osztálytársam van, aki nem járt előkészítőre, mégis bekerült. A karinthys feladatgyűjtemény is sokat segít szerintem :D
A ponthatár pedig mindig változik, attól függ, hogy milyen nehézségű a központi felvételi, illetve, hogy milyen az országos átlag. A kéttan angolon tavaly előtt 171-172 pontja volt az utolsó felvettnek azt hiszem, viszont tavaly mivel nagyon alacsony lett az országos átlaga az írásbelinek, így akkor ez sokkal lejjebb ment. A legalacsonyabb pontszámú osztálytársamnak, akiről tudok 165 pontja volt. A németet és az emelt angolt nem tudom, de ott általában kevesebb pont is elég szokott lenni a bekerüléshez. Tehát igazából minden az írásbelitől függ. Sok sikert a felvételihez! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!