Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Magyar állami iskolákban...

Magyar állami iskolákban tanár tilthatja meg órán az evést, ivást? Megteheti azt, hogy nem enged ki wc-re?

Figyelt kérdés
Megtilthatja alapvető emberi létszükségletek kielégítését?

2016. aug. 31. 21:03
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy ekkora diagnózist sikerült felállítanod rólam egy kérdés alapján... :D Én pont egy optimista ember vagyok és ha valami nincs jól, akkor szólni kell. Ez nagyon nincs jól. Nem sok tanár bírná ha cserélnie kéne a diákokkal, még ha nagy a szájuk is.

Itt a lényeg azon van, hogy önmagában nyomás van egy diákon és ezekre még jönnek rá az ilyen plusz dolgok, ilyen hülyeségek. Nem arról van szó, hogy képtelenek vagyunk kibírni, hanem nem kényelmes és nem egyszeri pár órát kell kibírni, hanem hosszú éveken keresztül. Természetesen, nem okoz senkiben sem ez az egész akkora traumát, de az se okozna, ha pár gyerek szép halkan eszegetne egy szendvicset a hát padokban, nem? De oké, akkor csak én vagyok ekkora szerencsétlen hogy 6 perc alatt képtelen vagyok rendesen elrendezni magam. Érdekes, nyugaton sokkal többet játszanak a diákokkal, lazák a tanárok és mégis jobban teljesítenek. Hatékony oktatásról meg annyit, ha valóban az volna nem kéne még otthon is 3+ órákat tanulni, így egy év szabályos negyede megy el tanulással. Nevetséges, bizonyított, hogy az óraszámok növelése, diák stresszelése 3x annyira rontja a teljesítményt, mint javítja. De hát ezt senkit sem érdekel, a diáknak kötelessége ezt tűrni és ha még valaki felszólal valamiért ő van leszidva...

Majd egy másik dimenzióban... :D

2016. szept. 2. 19:44
 22/31 anonim ***** válasza:
32%
Mindjárt megsajnállak:-D nehogy már azért legyen elrontva az egész diákéleted, mert nem ehetsz órán. A tanárnak se kényelmes a diákok unott fejét lesni évekig, meg hallgatni ahogy szövegelnek, esetleg a telefont nyomkodják.
2016. szept. 2. 19:57
 23/31 anonim ***** válasza:
44%
Nem sok tanár bírná... Azt ugye tudod, hogy ők is voltak iskolásak, kényelmi szempontból sokkal rosszabb időszakban, plusz eltöltöttek pár évet egyetemen, ami nem piskóta, és már évek óta kell tűrniük, hogy a hozzád hasonlóak nem koncentrálnak megfelelően az óráján, és nem akarnak tanulni? Ugye tudod?
2016. szept. 2. 20:29
 24/31 anonim ***** válasza:
56%
Mi az hogy 3plusz órákat tanulni otthon? Hol? Mire? Nem voltam zseni de 1-2 óra alatt bőven meg lehet tanulni mindent.(vizsga nyilván más.) Nem akarok megsérteni senkit de aki négy órákat tanul otthon az jó hülye lehet.
2016. szept. 5. 18:33
 25/31 anonim ***** válasza:
48%
24-es aki eszeget, telefonozik a pad alatt, annak figyelme szétszórt, nem tudja mi az ábra, otthon újdonság minden, eszegetés közben -mert pont otthon halna éhen?- nem koncentrál -kijön az a 4 óra :)
2016. szept. 5. 18:38
 26/31 anonim válasza:
86%
Az én anyukám tanár de ő is azt mondja hogy ez hülyeség... 5-ös tanuló vagyok de ez botrány hogy mi megy órákon... Mintha börtön lenne
2017. jan. 2. 11:39
 27/31 anonim ***** válasza:
67%
Általánosra már nem emlékszem, de például középiskolában mi ihattunk órán, ha szomjasak voltunk, meg WC-re is kiengedtek minket, nincs is értelme tiltani, főleg az ivást. Egyetemen később meg ehettünk is, az sem érdekelt senkit, ott sokkal szabadabban mennek az ilyen dolgok, mégis oda tudtunk figyelni, el tudtuk végezni.
2017. febr. 2. 21:29
 28/31 anonim ***** válasza:
#27: Azért van némi különbség felnőttek és gyerekek között. Egyetemre azért többé-kevésbé érettebb emberek mennek, de ezt nem lehet összehasonlítani egy gimivel - főleg nem egy általánossal nyilván - , ahol még gyerekek ülnek a padban...
2017. febr. 2. 22:58
 29/31 anonim ***** válasza:
55%
Ööö, bocsi, ott volt, hogy KÖZÉPISKOLÁBAN is ihattunk, kimehettünk wc-re, lehet, hogy el kellett volna olvasnod 28-as az egész mondatot...
2017. febr. 3. 12:17
 30/31 anonim ***** válasza:

"ezt nem lehet összehasonlítani egy gimivel - főleg nem egy általánossal nyilván - , ahol még gyerekek ülnek a padban"

Nem tudom felűnt-e, hogy az általános iskolás részt kötőjellel választottam el, tehát csak pluszban tettem oda, de főként a gimit/középiskolát állítottam szembe az egyetemmel. Mert gimi és egyetem között bőven van azért különbség. Úgyhogy bocsi, de inkább te olvasd el rendesen, hogy ki mit ír...

2017. febr. 3. 20:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!