Magyar állami iskolákban tanár tilthatja meg órán az evést, ivást? Megteheti azt, hogy nem enged ki wc-re?
Örülök, hogy ekkora diagnózist sikerült felállítanod rólam egy kérdés alapján... :D Én pont egy optimista ember vagyok és ha valami nincs jól, akkor szólni kell. Ez nagyon nincs jól. Nem sok tanár bírná ha cserélnie kéne a diákokkal, még ha nagy a szájuk is.
Itt a lényeg azon van, hogy önmagában nyomás van egy diákon és ezekre még jönnek rá az ilyen plusz dolgok, ilyen hülyeségek. Nem arról van szó, hogy képtelenek vagyunk kibírni, hanem nem kényelmes és nem egyszeri pár órát kell kibírni, hanem hosszú éveken keresztül. Természetesen, nem okoz senkiben sem ez az egész akkora traumát, de az se okozna, ha pár gyerek szép halkan eszegetne egy szendvicset a hát padokban, nem? De oké, akkor csak én vagyok ekkora szerencsétlen hogy 6 perc alatt képtelen vagyok rendesen elrendezni magam. Érdekes, nyugaton sokkal többet játszanak a diákokkal, lazák a tanárok és mégis jobban teljesítenek. Hatékony oktatásról meg annyit, ha valóban az volna nem kéne még otthon is 3+ órákat tanulni, így egy év szabályos negyede megy el tanulással. Nevetséges, bizonyított, hogy az óraszámok növelése, diák stresszelése 3x annyira rontja a teljesítményt, mint javítja. De hát ezt senkit sem érdekel, a diáknak kötelessége ezt tűrni és ha még valaki felszólal valamiért ő van leszidva...
Majd egy másik dimenzióban... :D
"ezt nem lehet összehasonlítani egy gimivel - főleg nem egy általánossal nyilván - , ahol még gyerekek ülnek a padban"
Nem tudom felűnt-e, hogy az általános iskolás részt kötőjellel választottam el, tehát csak pluszban tettem oda, de főként a gimit/középiskolát állítottam szembe az egyetemmel. Mert gimi és egyetem között bőven van azért különbség. Úgyhogy bocsi, de inkább te olvasd el rendesen, hogy ki mit ír...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!