Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Le lehet érettségizni anélkül,...

Le lehet érettségizni anélkül, hogy elolvasnánk egyetlen kötelező olvasmányt is?

Figyelt kérdés
Én tényleg rendesen tanulok, és általában mindent megcsinálok amit kell, nagyon utálok olvasni. Most voltam 0-dikos és már most el kellett volna olvasnunk 3 könyvet, ami már alapból nem tetszik, és ezekből még csak több lesz. Ennél az egy tantárgynál nem érdekel, ha csak kettesre érettségizek majd le de én tényleg utálok olvasni. Nah szóval. Le lehet?

2016. aug. 21. 21:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szóbelin fix tételek vannak, általában már előre kidolgozva felsőbb évesektől.

Két verzió szokott lenni, A-B évi, kilehet számolni, hogy melyik jön, és valamelyik tanár úgyis elmondja a többieknek. Mindig kiderül!

A szóbeli menete pedig: Húzol egy tételt, van időd felkészülni, majd amit betanultál kidolgozott tételt azt előadod. Nem azzal kezdel, hogy kérdezzen, hanem mondod. Így amire végzel marad durván 1-2 perc a feleltetési időből. Így már Ő se akar szivatni jobb esetben, és nem is tud mivel amit kihúzol azon rajta van, hogy mi a feladat.

Aki meg nem tud megtanulni pár tételt akassza fel magát, ha már olvasni sem tud.

Szóval igen! pontos volt a válasz, csak gondoltam erre már nem kell külön kitérnem, hiszen egyértelmű.

2016. aug. 21. 23:56
 12/13 anonim ***** válasza:

Simán

Egy kötelezőt nem olvastam el és 60%-om lett... hozzátéve hogy a tanár műelemzésből megszopatott mert írtam 4 oldalt + pár sort és kb pontot nem adott rá.

2016. aug. 22. 08:31
 13/13 anonim ***** válasza:
Biztos le lehet, van pár osztálytársam aki kb semmit se olvasott el. De ettől még szerintem minden könyvnél érdemes megpróbálni, hátha mégis tetszik. Vagy nem kötelezőkkel próbálkozni...én is utáltam olvasni, de aztán muszájból olvastam egy könyvet és a felénél rájöttem hogy ez milyen jó dolog is igazából. Hidd el, ha olyan könyvet olvasol ami érdekes annál nincs jobb:) Én mondjuk a kötelezők közt is találtam ilyet, de lehet te nem fogsz. Csak azt kérem hogy legalább próbáld meg:)
2016. aug. 22. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!