Előreláthatólag 2017-ben kötelező lesz természettudományos tantárgyból érettségizni?
Köszönöm a válaszokat!
A kötelezőkön (matek,magyar,töri és egy idegen nyelv, ami az én estemben angol) még rajzból szeretnék érettségizni.
Az a baj, hogy azv igazgató helyettes sem tud még konkrétat mondani (elég valószínű, hogy nem lesz kötelező ötödiknek természettudományt választani, de előfordulhat, hogy mégis), viszont nekem tovább tanulás céljából a rajz lenne a jobb, de ha estleg kötelező lesz a természettudományos érettségi, akkor jobb lenne, ha arra a fakultációra járné, hiszen az sokat segítene a felkészülésen.
NEM kell. A 2017-ben hatályba lépő változások már két évvel ezelőtt ismertek voltak. Ilyen horderejű változást évekkel előre kell bevezetni, és ez nem történt meg.
Ettől függetlenül érdemes ilyen fakultációt választani, mert a természettudomány szép és hasznos és nemesíti, fejleszti a gondolkodást.
A matematika pedig egyáltalán nem természettudomány.
Sok középiskolai tanár is nagyon nagy tévedésekben él az érettségivel kapcsolatban, ezt naponta tapasztalom. Minden bántás nélkül.
De nyilván neki is megvan a forrása, ami a "hallottam valahol"-nál erősebb, kíváncsian várom.
Nekem egyébként nem lesz rosszabb attól, ha valaki rosszul tud valamit, csak szeretném elkerülni, hogy a kérdezőket félrevezessék itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!