Gimnázium vagy közgazdasági szakközépiskola? Többi lent.
Mindenképpen olyan suliba szeretnék menni ahol jól megtanítják a nyelveket.
A közgáznál ezt a sulit néztem ki: [link]
Gimiket még nem nagyon nézegettem.Ha tudtok jókat ajánlanátok?
Most leszek nyolcadikos és nem tudom hova menjek.
7.év végén kitűnő/jeles lettem.
Anyum azt mondja menjek inkább a közgázba mert az ad majd szakmát.
Késöbb szeretnék menni egyetemre vagy fősulira (közgazdasági szakirányban).
Légyszi érveljetek hogy melyik miért jobb.
14/L
Szia
Ha kozgazdasagi iranyban szeretnel tovabbtanulni, mindenkepp jo otlet ha mar a kozepiskola is olyan "beallitottsagu". Esetleg nezelodj kettanitasi nyelvu szakok kozott is.
Mivel a szakmat erettsegi utan szerzed, szerintem nem kell vele tulzottan foglalkozni, ha a felsooktatasba vagysz. Ha nem sikerul bejutni, akkor majd "B" tervnek jo.
Szerintem a kozgazdasagi kozepiskolaba menj.
"Szakmát pedig nem kapsz szakközépben, hiába hülyítik ezzel a fiatalokat időtlen idők óta."
Nos, akinek nincs ismerete a dolgok felől, az legalább ne húzza le a másikat és/vagy ne vitatkozzon vele: kereskedelmi szakközépbe jár a fiam, az érettségivel együtt egy bolti eladó szakmát is kap a kezébe, + 1 év ráhúzásával pedig vagy boltvezető vagy logisztikus lehet.
Gimnáziumi végzettséggel ugyanaz a szakma 2 év tanulás (pl. logisztika), szakközéppel csak 1 év.
Főleg nem értem a kirohanásodat, mivel még ráadásul nem is fizetős... - de nem vitatkozom, legyen Neked igazad :-)
"érettségivel együtt egy bolti eladó szakmát is kap a kezébe"
Mert aztán bolti eladó "szakmához" nem elég az érettségi... Ugyanmár.
Kérdező, ha komolyan gondolod a továbbtanulást (és ilyen eredményekkel miért ne tennéd, hajrá), akkor inkább a középiskolai rangsorokat nézegesd és onnan válassz. Mint említették, teljesen, 100%-osan mindegy, hogy tanultál-e közgázt az egyetem előtt vagy nem -- én a Corvinuson végeztem, gimnáziumba jártam előtte és konkrétan semmi előnye nem volt annak, aki mondjuk az AKG-ba.
Ennél szerintem sokkal fontosabb, hogy jó legyen az adott helyen a nyelvoktatás, az angolom felül (ami ígyis-úgyis rádragad) a 2. idegennyelvből is.
Szerintem is inkább a közgazdaságiba menj. Amelyiket kinézted, az pedig az egyik legjobb. :) Most fogom ott kezdeni a kilencediket, de az egyik barátnőm már pár éve odajár és nagyon szereti. Nyelvoktatásban nagyon erős, ez nekem is egy szempont volt.
Ha majd lesz egy kicsit több tapasztalatom is a sulival, majd írok neked. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!