Rossz anya lennék, ha megengedném a 16 éves lányomnak, hogy esti tagozaton fejezze be a tanulmányait?
Augusztus van, és ideje lenne eldöntenünk mit is tegyünk.
A 16 éves lányom most fogja kezdeni a 11. osztályt, az elmúlt két évben egy szakközépiskolában tanult egy olyan szakmát, ami nagyon gyengén megy neki. Minden más tantárgyból viszonylag jól teljesít, de az összes energiáját lehúzza a rengeteg szakmai óra, és a korrepetálások, amiket a tanárok iktatnak be pluszba.
Heti 1-2 alkalommal 9 órája is van, átlagosan pedig 7-8.
Szeretne inkább a német nyelvre koncentrálni, szerintetek ha esti tagozaton érettségizne, és mellette fizetnék némettanárt, rosszat tennék a lányomnak?
Mert végül is ugyanolyan érettségit kapna, és szeretne majd továbbtanulni. De ilyen magas és számára fölösleges órák mellett nem tudja a maximumot hozni az általa szeretett tantárgyakból sem.
Ti mit tennétek a helyemben?
Más szakmára nem szeretne átmenni, mert mindenhol különbözeti vizsgát kell tenni.
Még mielőőtt bárki leszólna, én is diplomával rendelkezem, és diplomásként mondom azt, hogy túlzás, amit a gyerekektől követelnek, a nyári gyakorlatról már ne is beszéljünk.
40/N
Hidd el, mi is meglepődtünk évnyitón.
Ha tudjuk, nem ide adjuk be a jelentkezést.
Az egész suliban ez van, nagyon elszaporodtak, és felveszik őket, mert a többség gimnáziumokba jelentkezik, a létszámnak pedig meg kell lenni.
A magyarokar terrorizálják, gúnyolják.
Én is ebben az iskolában végeztem mérlegképes könyvelőként, és sírhatnékom van, amikor látom mi lett az én drága iskolámból...
Nem lennél rossz anya, de mit csinálna a lányod heti 5 nap otthon? meg 10 órát a suliban?
Nem valószínű hogy fogja tudni hozni azt a szintet amit kéne egyedül...
De ha a szakma nem megy neki és gimi nincs akkor jobb ötlet nincs, de az egyetem így kétes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!