Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Rossz anya lennék, ha megenged...

Rossz anya lennék, ha megengedném a 16 éves lányomnak, hogy esti tagozaton fejezze be a tanulmányait?

Figyelt kérdés

Augusztus van, és ideje lenne eldöntenünk mit is tegyünk.

A 16 éves lányom most fogja kezdeni a 11. osztályt, az elmúlt két évben egy szakközépiskolában tanult egy olyan szakmát, ami nagyon gyengén megy neki. Minden más tantárgyból viszonylag jól teljesít, de az összes energiáját lehúzza a rengeteg szakmai óra, és a korrepetálások, amiket a tanárok iktatnak be pluszba.

Heti 1-2 alkalommal 9 órája is van, átlagosan pedig 7-8.

Szeretne inkább a német nyelvre koncentrálni, szerintetek ha esti tagozaton érettségizne, és mellette fizetnék némettanárt, rosszat tennék a lányomnak?

Mert végül is ugyanolyan érettségit kapna, és szeretne majd továbbtanulni. De ilyen magas és számára fölösleges órák mellett nem tudja a maximumot hozni az általa szeretett tantárgyakból sem.

Ti mit tennétek a helyemben?

Más szakmára nem szeretne átmenni, mert mindenhol különbözeti vizsgát kell tenni.

Még mielőőtt bárki leszólna, én is diplomával rendelkezem, és diplomásként mondom azt, hogy túlzás, amit a gyerekektől követelnek, a nyári gyakorlatról már ne is beszéljünk.

40/N

2016. aug. 10. 14:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Vajon mi lehet az a szakma ami ilyen nehéz?! Érettségin még többet kell nyújtani, ott a matek is erősebb, mint amit szakiskolába tanítanak. A nyári gyakorlat pedig nem vészes
2016. aug. 10. 15:11
 12/15 anonim ***** válasza:
gazdinfó, szakközépben, tele kisebbségivel? NYilván.
2016. aug. 10. 15:23
 13/15 A kérdező kommentje:

Hidd el, mi is meglepődtünk évnyitón.

Ha tudjuk, nem ide adjuk be a jelentkezést.

Az egész suliban ez van, nagyon elszaporodtak, és felveszik őket, mert a többség gimnáziumokba jelentkezik, a létszámnak pedig meg kell lenni.

A magyarokar terrorizálják, gúnyolják.

Én is ebben az iskolában végeztem mérlegképes könyvelőként, és sírhatnékom van, amikor látom mi lett az én drága iskolámból...

2016. aug. 10. 15:30
 14/15 anonim ***** válasza:

Nem lennél rossz anya, de mit csinálna a lányod heti 5 nap otthon? meg 10 órát a suliban?

Nem valószínű hogy fogja tudni hozni azt a szintet amit kéne egyedül...

De ha a szakma nem megy neki és gimi nincs akkor jobb ötlet nincs, de az egyetem így kétes...

2016. aug. 10. 22:15
 15/15 anonim ***** válasza:
Es ha fogadnatok egy nyelvtanart? Ha tenyleg jo eszu,es a nyelverzekevel sincs baj,meg gyorsan fel tudna zarkozni angolbol.
2016. aug. 10. 23:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!