Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi történik ha 18 évesen...

Kisvuk29 kérdése:

Mi történik ha 18 évesen kiiratkozom középsuliból?

Figyelt kérdés

Érdekes eset az enyém ugyanis az volt az eredeti tervem hogy megszerzem az érettségit és utána elvégzek egy aranykalászos gazda képzést

Ugyanis a családom egy ideje (pontosabban édesapám kb 40 éve) állatokkal foglalkozik és én szeretném folytatni ezt de ehhez ma már nem elég érteni hozzá kell papír is a földvásárlás állatleadás stb miatt

Na de most úgy tűnik elköltözünk és a jelenlegi iskolám távol lenne ahhoz hogy itt folytassam ráadásul csak gimnázium semmi extrát nem ad

Ha most bemegyek és kiiratkozok az egyenlő a tanulmányaim végével?

Mert hallottam olyat hogy érettségit lehet estin is végezni és ha a munkaügyibe bemegy az ember álláskeresőként és regisztrálja magát ők segíthetnek a képzés elindításában okj-n keresztül

Ha ez így van lehet nem is lenne baj hogy 18 felett megszűnik a képzésem mert akkor hamarabb és akár olcsóbban is elérhetném a szakképzést

Ugyan az aranykalászos nem egy hihetetlen csoda de mivel nekem nem a tudás miatt kell hanem hogy elismerten lehessek gazdálkodó így szükséges

Remélem van aki tud segíteni

Ja és kérem senki ne írja hogy még megbánnám meg majd X év múlva rájövök mert ugyan úgy tervezem az érettségit még akkor is ha nem az lesz a jövedelem forrásom alapja

Csak a képzés idejét szervezném át

Ja és még annyi hogy közben az élet nem áll meg én ugyan úgy tevékenykedem tehát ezért sem lenne utolsó estin

2016. júl. 30. 18:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ha kiiratkozol, akkor nyilvánvaló, hogy vége egyelőre a tanulmányaidnak, nem?

De ez természetesen nem zárja ki azt, hogy később járhass még iskolába.

Persze ha OKJ-n gondolkozol, akkor azt se felejtsd el, hogy a többségéhez minimum érettségi az elvárás, de persze van olyan is köztük, amihez nyolc általános elég. Az aranykalászoshoz is elég a nyolc.

2016. júl. 30. 18:48
 2/11 Andizsuzsi ***** válasza:
Az új lakóhelyeden is van gondolom gimnázium ahová átiratkozhatsz.
2016. júl. 30. 18:52
 3/11 A kérdező kommentje:

Tehát mehetne az hogy most abbahagyom (sajnos váltani amúgy is kéne) elvégzem a képzést és utána (vagy még alatta) beiratkozom esti érettségire?

Akkor felmerül még az a kérdés hogy ott kell közösségi szolgálat az érettségihez

Mert lényegtelen okokból még nincs meg az 50 órám de gondolom ott nem foglalkoznak ilyesmivel

Köszi a gyors választ

Ezt pl nem tudtam hogy 8 általánossal is meglehet a gazda szakma....

Megy a zöld

2016. júl. 30. 18:52
 4/11 anonim válasza:

Csak egy jótanács, de ha messze van a suli, akkor az utolsó évben inkább lakj ismerősnél, vagy menj át közelebbi suliba, de ne iratkozz ki, egy lépésnyire az érettségitől.

Az érettségi nagyon-nagyon fontos a mai világban, egyrészt a továbbtanulás alapfeltétele ( most nem akarsz, de lehet, hogy 10-15 év múlva meggondolod magad)

Másrészt más bérkategóriába kerülsz általa, ha elmész egy bármilyen munkahelyre, sőt, szerintem még a munkanélküli segély megállapításakor is szerepet játszik, bár ebben nem vagyok biztos.

És ráadásul rengeteg ember asszociá arra, hogy a képességeid hiánya miatt nem tetted le, ha azt hallja, hogy nincs érettségid.

Ha most lennél 14-15, és gazdálkodni akarnál, azt mondanám, oké, ne tanulj.

De ha most, az utolsó évben kiszállsz, egy életre kicseszel magaddal, de nagyon.

2016. júl. 30. 18:54
 5/11 anonim válasza:

az érettségit utólag letenni elég nehéz, mert az ember nem minden érettségi tárgyat szeret, márpedig, ami nem érdekel, abból pár év alatt az érettségihez tudás 70%-át két éven belül elfelejted.

Vagyis hiába tanultad már meg az elmúlt években, akkor vért kell izzadnod vele ismét.

A mostani egy évnek a kényelmetlensége, ha bevállalnád, vakáció lenne az esti sulihoz képest.

És az Elsőnek is igaza van, a legtöbb okj-hez is követelmény az érettségi.

2016. júl. 30. 19:02
 6/11 A kérdező kommentje:

Nem akarnék kicseszni magammal de még a közösségim se jött össze

Nem akartam nagyon részletezni de többek közt már költöztünk 1-2szer de eddig meg-meg oldottam de volt hogy a buszozás miatt jó esetben is 4-re értem haza de volt hogy 5-re

De még így is mindent megtettem volna de az önkormányzat nem kötött szerződést az iskolával (konkrétan nem válaszoltak) alkalmas cég meg nem volt a faluban úgyhogy az iskolában tudtam pár órát ledolgozni csak

Tehát ebben a pillanatban nem engednének érettségire...

De mondom megint el szeretném végezni de a fontossági sorrendem más

Mindegy majd meglátom még hogy lesz

2016. júl. 30. 19:10
 7/11 anonim ***** válasza:
Szóval az egész életedet arra akarod alapozni, édesapád mennyire sikeres gazda?
2016. júl. 30. 19:11
 8/11 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem

Az én terveim szeretném megvalósítani csak könnyebb egy kész állományt átvéve gazdálkodni mint 0-ról indulni

Már most is sok mindenből kiveszem a részem csak mivel nincs képesítésem így nem kezdhetek semmit

Mindig a bürokrácia a legnehezebb része az életnek

2016. júl. 30. 19:21
 9/11 anonim ***** válasza:

"Mindig a bürokrácia a legnehezebb része az életnek"

- Hát, így 18 évesen bátor kijelentés... bár az volna...

2016. júl. 30. 19:22
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem tudom hanyadik osztályba jársz most, de át is lehet iratkoni a másik iskolába.

Ha estin akarod elvégezni később, akkor azzal arra mész majd, hogy kidobsz egy csomó pénzt és időt. Mert az eseti érettségi 2 év, és fizetni is kell valamennyit. Ha most vagy 18 éves, akkor elvileg negyedik osztályba jársz, 1 évet csak kibírsz valahogy + az érettségi vizsgaidőszakot. Most vagy fiatal, most van rá időd, később nem lesz.

2016. júl. 30. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!