Hogy lehet összeszedni 500 pontot (ugyanis volt, ahova ennyi kellett)?
Károly Róbert Főiskola, pénzügy és számvitel (ANA) 500!!!
Hogy lehet ennyit összeszedni? Mármint tudom, mi a módja, de akkor is, ez kinek sikerült? Egyelőre még nincs statisztika róla, de gondolom, 1 ember került csak be a 40 jelentkezőből.
Ilyenkor elgondolkodom, hogy tényleg én vagyok a sík hülye, amiért örültem, hogy az ELTE-TTK-ra 402 ponttal bejutottam (bár igaz, én két éve felvételiztem), vagy néhány embernek adathordozó van az agya helyén?
Bár most megnéztem, amióta van ez az egyetemen, ez az első, hogy elindult a szak és be is jutott rá valaki. Kérdem én, minek ez az irreális pontszám? Még a BCE-n is elég volt a 450 ugyanerre, pedig jóval színvonalasabb iskola.
Nem mintha ide akarnék menni, de egyszerűen hihetetlen, miket várnak el. Nem túlzás ez?
Ez csak azt jelenti, hogy ebben az intézményben EGYETLEN ember volt 450-500 közötti ponton (és finanszírozási forma!). Ilyenkor az utolsóként felvett hallgató pontja lesz a ponthatár (vagy egyetlen!!)
Ezért van 480 Miskolcom vagy 482 a kommunikáción.
Ajánlom figyelmedbe kedves kérdező:
"Találtunk néhány toplistás pontszámot, de a fentiek alapján ezeket érdemes óvatosan kezelni. A Kaposvári Egyetem pénzügy és számvitel nappali, állami ösztöndíjas alapképzésére például 492 ponttal lehet bekerülni. A szak leírásából látható, hogy a képzés keretszáma (5-40 fő) a tandíjat fizető diákokkal együtt van megadva. Mindebből az következik, hogy csak annak nem kell fizetnie, aki igazán jó eredményt ér el. Hasonló okokból lehet, hogy az azóta az egri Eszterházy Károly Egyetembe tagozódott gyöngyösi Károly Róbert Főiskola pénzügy és számvitel szakjára a maximális, azaz az 500 pontos ponthatárt állapították meg. Ez lényegében azt jelenti, hogy ide nem vesznek fel állami ösztöndíjas hallgatót."
Forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!