Iskolarendszerű OKJ képzésről ki lehet iratkozni?
Figyelt kérdés
Ha elkezdek egy 2 éves okj-t, de a felénél meggondolom magam kiiratkoztatok? Vagy vissza kell fizetnem a tandíjat, ha támogatott okj-n tanulok?2016. júl. 19. 17:06
1/5 Kormos Márta válasza:
Szia! Kiiratkozhatsz,de egyáltalán nem éri meg. Egyrészt az elfecsérelt időért is kár és még ki is kell fizetned a támogatást,amit a munkaügyi központ fizetett helyetted be a képzésre. Jól gondold meg mire vállalkozol!
2/5 Kormos Márta válasza:
Illetve kiegészíteném még annyival,hogyha határozatlan idejű munkaviszonyt létesítesz,akkor mentesülhetsz (kérni kell!) a visszafizetés alól.
3/5 egybaba válasza:
Orvosi igazolással is ki lehet íratkozni, mert megvan hogy mennyit szabad hiányozni, és egy elhúzódó orvosi kezelés is mentesítheti a tanulót a tanfolyamra járástól és a visszafizetéstől.
4/5 anonim válasza:
Én úgy tudom nem kell visszafizetni a középfokú oktatásnál ezeket.
Én is iskolarendszerben járok okj-ra.
Ha gyenge a képzés hagyd ott, vagy iratkozz át jobb helyre, ha tudsz.
5/5 anonim válasza:
A munkaügyön keresztüli támogatott okj más, mint az iskolarendszerű. Ott eleve kötnek szerződést, amiben benne van, hogy vissza kell fizetni, ha nem teljesíti. Ha a munkaügyis okj-n lenne fel sem tenné a kérdést, mert erről ott tájékoztatják az embert, elég egyértelműen. Az iskolarendszerű meg ad diákot, amit a munkaügyis nem. Azt meg nem tudhatjuk így távolból, hogy megéri-e még egy évet (ha pl. gagyi a képzés, és a bizonyítvány is valami tucat, akkor nem feltétlenül éri meg még egy évet rájuk pazarolni), illetve lehetnek más oylan körülmények, amik miatt szintén nem feltétlenül éri meg még egy évet maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!