Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az osztatlan tanári képzésről...

Az osztatlan tanári képzésről lenne pár kérdésem?!

Figyelt kérdés

Az első kérdésem az lenne .hogy a képzés végén mindig van egy 1 éves gyakorlat és ez ,hogy zajlik? Ki kell állni táblához és akkor az adott anyagot magyarázni a padba ülő tanároknak és ők játsszák el a diákokat? Vagy végzett újonc tanerőt beteszik egy adott szaktanár mellé és ő tanítja be? Aki tudja mesélje már el izgatottan várom! :)

A másik kérdésem az lenne,hogy én tavaly(2015-ban) voltam alkalmassági vizsgán és megfeleltem,hogy az meddig érvényes? Következő jelentkezéskor ahogy tudok fogok jelentkezni tanári képzésre ismét és ,hogy az még érvényes lesz?

A következő kérdésem, pedig az lenne ,hogy a tanári képzésen tanulók(levelezőin Egerbe egyetemen jövő hónapban már) külön tanulnak a többi hallgatóktól? Arra gondolok ,hogy pl: biológia-kémia szakos tanári képzésen tanuló diák, a biológusokkal és kémikusokkal van együtt vagy külön?

Következő kérdésem és egyben az utolsó is, minden osztatlan tanári képzésben tanuló diák pályázhat a Klebelsberg Képzési Ösztöndíjra? Ez mellett az iskola is nyújthat más összegű ösztöndíjat, ami pl tanulmányra van?

Köszönöm előre is segítségeteket! :)

2016. jún. 27. 21:07
 1/6 A kérdező kommentje:
Következő jelentkezésnél úgy értem,hogy ha állami finanszírozásúra amikor lehet jelentkezni. Jó lenne, ha keresztfélévkor lehetne, bár nem nagyon szokott indulni osztatlan akkor :( Így lehet majd csak jövő februárba tudom leadni!
2016. jún. 27. 22:24
 2/6 anonim ***** válasza:

A gyakorlat úgy zajlik, hogy elmész egy iskolába, és te tartod az órákat a diákoknak, miközben a tanár szorgosan jegyzetel a hátsó sorban.

Lesznek közös óráitok szép számmal, főleg az alapozó tárgyak tekintetében, nyilván azokat együtt is tarthatják, valószínűleg együtt is fogják, bár ez intézményfüggő.

Klebelsberg ösztöndíjra igen, minden osztatlan tanáris hallgató pályázhat, és igen, a felsőoktatási intézmény emellett hirdethet egyéb ösztöndíj lehetőségeket is.

Az alkalmasságis kérdésedre nem mernék biztosat mondani, ezzel kapcsolatban szerintem írj az egyetemnek, ők biztosan meg fogják tudni mondani. Hajrá! :)

2016. jún. 27. 22:25
 3/6 anonim ***** válasza:

Az alkalmassági sajnos elévül, azt újra kell majd csinálnod.

A gyakorlatról annyit mondanék még, hogy ez első félévben gyakorlóiskolában zajlik, ahol ehhez hozzá vannak szokva a diákok, a második félévben pedig egy általad szabadon választott iskolában tanítasz majd.

A többi kérdésre az első válaszoló tökéletes választ adott, így azt nem írnám le mégegyszer. :)

2016. júl. 4. 23:47
 4/6 A kérdező kommentje:
Okés, rendben! Hát nagyon aranyosak vagytok, nagyon szépen köszönöm a segítséget!!! Remélem sikerül bekerülnöm, már alig várom. :)
2016. júl. 5. 12:43
 5/6 anonim ***** válasza:
Sikerült bekerülnöd? (:
2016. aug. 13. 18:44
 6/6 A kérdező kommentje:
Jövőre jelentkezek, de ponthatárokat nézve, bent lettem volna, sebaj, majd jövőre... ;-)
2016. aug. 15. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!