Mi ilyenkor a teendő?! (Nyárimunka) Többi lent
A barátnőm idén érettségizett le.
Továbbtanulását Veszprémben szeretné folytatni, de betegség miatt a beiratkozáson nem tudott részt venni, így majd augusztusban kell mennie pótbeiratkozásra.
A probléma ott kezdődik, hogy ő szeretne nyári munkát végezni, de a jövő beli iskolája még nem ad neki iskolalátogatási papírt, mert még oda nem iratkozott be, az az iskola ahol pedig idén érettségizett le pedig már nem ad neki....akárhol kérdeztük mindenhol azt mondták hogy köteles adni a volt iskola ilyenkor egy iskolalátogatási papírt...most akkor mit tegyek? Mert a volt sulija ahol leérettségizett ott hadakoznak ellene kézzel lábbal hogy nem adnak....mi ilyenkor a teendő? Vagy most akkor hol az igazság? Nehogy már egy papíron vaciláljon egy iskola és tegye kellemetlen helyzetbe az embert...
Sok diákszövetkezetnél elég csak felmutatni a diákigazolványt, nem szükséges iskolalátogatási. A leendő egyetem nyilván nem fog adni igazolást, mert még nem iratkozott be, a régi viszont - ahogy írod is - ki kéne, hogy állítson egy igazolást, ha nem is iskolalátogatásit.
Amennyiben mégsem hajlandóak rá ilyen-olyan okokra hivatkozva, akkor én írnék magamnak egy saját igazolást (PC-n), amiben kitérnék rá, hogy most érettségiztem, és az egyetemre történő beiratkozásig ezen papírral szeretném igazolni a tanulói jogviszonyod (persze szebben fogalmazva), majd aláírnám én is, az iskolával is aláírattatnám plusz rányomatnék egy pecsétet. Így az iskola is könnyebb helyzetbe kerül, csak egy aláírás meg a pecsét kell, kb 2 percet vesz igénybe az egész.
Esetleg ha ebbe sem mennek bele, akkor bevinném a diákszövetkezetbe az érettségi bizonyítványom, amiben szerepel a dátum és látható, hogy még járna a jogviszony, csak valahol elhalt az ügy.. Persze nem köteles elfogadni, de ezek után szerintem nem lesz gond.
#1-es: valószínűleg nem egyetemre iratkozott volna be. Valami OKJ lehet.
De a lényeg nem kell iskolalátogatási, mert a diákigazolvány, illetve az azt helyettesítő dokumentum az elég diákmunka vállaláshoz. AZ a dokumentum okt 31.ig érvényes, ezért vigyázzon rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!