Mennyire összeszedhető a 460+ pont?
#11 Tényleg nem stimmel a történeted, kevered a pontszámításokat.
Szóval átlagolós módszer:
Tegyük fel, hogy 11-12 évvége full 5
Akkor az 100 pont
Érettségieid, nem full 100%-os, ezt már tudjuk, de számoljunk egy reálisnál jobbal
85
75
95
95
95
Átlaga: 89
Ez így 189 pont a tanulmányid.
Érettségi pontod: 85+75 = 160
Szóval: 160+189= 349, és még 100 plusz pont, és bumm 449 pont.
De ha annyira menő vagy, hogy minden jobb lett még a 95%nál(100%), akkor a pontszámod: 452
Vagyis hidd el nyugodtan azoknak akik dupláztak! Hogy azzal könnyebb!
Sokkal könnyebb 2-t, 90% fölé megtanulni 1 emelttel, mint ötöt majdnem 100 körül.
11 vagyok:
Korábban érettségiztem, a két emeltet pluszban csináltam, ezért az emeltek eredménye nem számít bele az érettségi pontjaimba.
De nem értem, mire jó a kötözködés.
Viszont ha "csak" 90%-os érettségi átlaggal számolunk, akkor is elég két 85%-os emelt a 460-hoz. És egy középszintű érettségi azért finoman szólva nem olyan nagy kihívás, feltéve, ha 4 éven át tényleg tanult az ember.
Én azt látom magam körül, hogy a legtöbben, akik duplázással próbáltak 400+-os szakokra bejutni, már vagy elvéreztek vagy izgulnak. Én meg úgy állhattam neki az egész procedúrának, hogy bőven jó lesz nekem két 70%-os emelt érettségi is... Lelkileg így egészen más volt az egész felkészülés. Most pedig hátradőlve várhatom a ponthatárokat, és csak azokért izgulok, akikkel az előkészítőkön összebarátkoztam.
Nekem a duplázós módszerrel lett meg a 460+
Én pénzügy és számvitelre jelentkeztem, ezért a matekot kötelezően beleszámították.
Tehát matek középszinten 98 %-os, üzleti gazdaságtan emelt szinten 95%os lett, eddig az 386 pont. Ezen kívül volt egy középfokú nyelvvizsgám és egy okj-m, meg nyilván az emeltért is kaptam pluszpontot, így lett 460+
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!