Mennyire összeszedhető a 460+ pont?
#2 Válaszoló:
Igaz biztosan csak elírtad, de azért javítom, hogy nem két 80+% kell, hanem két 90+%.
95% közép matek
88% emelt töri
+50 pont az emeltért
+40 egy felsőfokú nyelvvizsgáért
+ Én 3h-s vagyok, de van egy Szakirányba vágó OKJ-m is, + OSZTV 1. hely.
Tavaly jelentkeztem.
Nekem felsőfokú angol volt (40 pont)
Emelt töri (50 pont)
a középfokú angol 97%-ra sikerült (felsőfokkal lehetséges ennyit is elérni)
az emelt töri pedig 91% lett, a szóbeli miatt izgultam, de ha rendesen eltudod mondani a tételedet, megadják a max pontot.
Így volt 466 pontom.
Szerintem a felsőfokú angol nyelvvizsga és nagyon erős közép emelt + erős emelt töri a legkönnyebb módja a magas pont elérésének, én a matekot is szerettem, de emeltre nem akartam menni, meg magas % eléréshez nagyon kevés a hibalehetőség, (nekem még középszinten is sikerült elhibázni egy Bandi kártyázik mennyi a valószínűsége c. feladatot :D)
2 emeltet azért nem érdemes, mert mindkettőn elvárt az olyan magas % amit szerintem 2 emelten nem lehet. (ezzel szemben a többletpont biztos pont,(igaz nekem kiesett 10, de a 40 az gyakorlatilag kiváltott egy emeltet)
Ha jól tudom erre a szakra még a vendéglátási alapismereteket is elfogadják, mint szakmai alapozó tárgy, 3 hónap készüléssel egy erős emeltet összelehet hozni, persze ehhez szükséges 2 év végi eredmény is, ha ez nincs akkor különbözeti vizsga. De ha normál középiskolába jársz, akkor ahogy írtam is, erős angol közép és emelt töri ajánlott (az emelt angolon felsőfokkal is necces 90% fölött lenni) a matek pedig iszonyú nagy koncentráció és végtelen ellenőrzés, hogy nehogy elszámolás miatt bukj pontot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!