A gazdálkodási és menedzsment és a nemzetközi gazdálkodás BA tényleg büfészak?
Tetszik a bgF-es vergődés :DD...
Az egész GTK egy vicc, legyen az bárhol. Oktatják a SAP-ot? És ugyan melyik részét? Mert az nem egy program, hanem egy baromi szerteágazó valami, amihez egyébként én még élő embert nem láttam, hogy értett volna úgy kompletten, de nektek biztos megtanítják 1 év alatt.
és csak úgy megsúgom, hogy a vállalatirányítási rendszercsomagot EPR-nek hívják és a SAP csak egy a sok közül
ahol most dolgozom pl IFS-t használnak
mit kezdenél a nagy SAP tudásoddal?
Elárulom neked, hogy az orvos képzésen kívül az összes egyetemi szak egy vicc. De, akik odajárnak, a BGE-re, azoknak biztos megtanítják a SAP-ot, és még a másikakat is.
Egy IFS-sel mit kezdene egy BME-gtk-s, amikor ők csak a vkeres és fkeresnél vannak leragadva? De még egy BME VIk-es sem tanulja az IFS-t. Így egy BME-s se ért jobban az IFS-hez, mint bármelyik másik egyetemista.
Sőt, aki konyít valamennyit a SAP-hoz, ők inkább meg tudják tanulni a másik vállalatirányítási rendszereket is, nem? A BME-gtk képzése annyira gyakorlatiatlan, hogy ők csak nézni fognak ezekre a szoftverekre, mint borjú az új kapura. Ezért jó a BGE duális képzése, mert a nagy, neves cégeknél megtanulják azt is amit pk használnak, így olyan versenyelőnyre tesznek szert a BGE-sek, hogy a BME-sek csak kullogni fognak a nyomaikban.
vkeres fkeres? esetleg te tudsz más függvényt is mondani? különben elsőéves anyaguk a makróprogarmozás
te tudsz olyat?
"De még egy BME VIk-es sem tanulja az IFS-t. Így egy BME-s se ért jobban az IFS-hez, mint bármelyik másik egyetemista. "
hát nem, mert a BME-n nem szoftvert, hanem gondolkodásmódot tanítanak, amivel bármely szoftvert egyszerűen meg lehet tanulni
"Sőt, aki konyít valamennyit a SAP-hoz, ők inkább meg tudják tanulni a másik vállalatirányítási rendszereket is, nem? "
hát amennyiben a biciklizést megtanulva könnyedén átnyargal az ember a vadászrepülőkre...
mondtam már egy előző hozzászólásban, hogy az a legnagyobb baj veletek, hogy képtelek vagytok matematikai modellt felállítani a problémákra és egyszerű sormunkára vagytok csak jók
Érdekes, én a BME-n végeztem NG alapszakon, és már a 4. félév után volt gyakornoki munkám (PwC) de biztos csak szerencsém volt :S Most a Corvinuson csinálom az msc-t, de jobb lett volna, ha maradok a BME-n.
fkerest meg vkerest egyébként utoljára általános iskolában tanultam, a BME-n nem volt ilyen :'D
#24-es ne kábítsál. Amikor a metek 0. ZH-t a BME-gtk NG-sek 38%-a tudja csak sikeresre megírni, a GM-sek meg 24%-a, akkor milyen matematika gondolkodást tanulsz meg ott?
A BME van leragadva az fkeres meg vkeres szinten. Ne viccelj a makroprogramozással, azt minden gimnazista már tudja. Emelt info érettségin is többet kell tudjál a makroprogramozásnal. Ez a baj veletek, hogy csak itt tartotok. Semmi vállalat irányítási szoftvert nem tanultok. Nem vagytok sehol a gyakorlati oktatásban. Az oktatók nem is törődnek veletek, úgy kell megtanuljátok az anyagot magatoktól, azt tudjátok csak amit a ZH-ra kell tudni, nem modellben tanultok meg gondolkodni, hanem bemagoljátok a zh-t.
Matekból leggyengébb a BME-n a gtk. Ne viccelj már, mire állítasz fel matematikai modellt? Van szigorlatod matekból?
hát én mondjuk gépészmérnök vagyok, de azért beszédes, hogy pár órával ezelőttig azt sem tudtad, hogy létezik más vállalatirányítási rendszer is a SAP-on kívül
makrót felsőfokon (hogy azzal dolgozni lehessen) meg biztosan nem középiskolás fok...
azt se tudják mi az a nyeregpont, hogy programoznák le
Megint a 6-os vagyok.
Igazából azt hisztek el, amit akartok. Engem nem zavar, én már most jól elvagyok a BGE-s gazdmenesként, és leírtam, amit magam körül látok. Mindenki úgy magyarázza magának, ahogy akarja, hogy megnyugodjon a lelke. :)
Végszónak annyit írnék, hogy van BME-s gazdmenes ismerősöm is, már ő is dolgozik a szakmában. Ha BCE,BGE,BME-n végzel nemzetközi gazdálkodáson, gazdmenen, püszámvitelen, és nem vagy teljesen életképtelen, akkor mér az egyetemi éveid alatt lesz munkád, és legalább három másik ajánlat talonban.
#27-es: Azért ne hasonlítsad össze az almát a körtével, mert mindegyik gyümölcs ugyan, de teljesen más. Neked azt kell tudni, amit a gépészmérnöknek kell, a gazdaságisnak meg azt, amit a gazdaságisnak tudnia kell.
Az hogy nem ismered a C# programozási nyelvet, nem azt jelenti, hogy a gépész az rosszabb szak, mint a mérnökinformatikus.
Egy a lényeg: egy jó gépészmérnök talán keres annyit mint egy jó gazdaságis. De egy BGE-snek több esélye van egy jobb munkahelyre, mint egy BME-gtk-snak.
#25-ös: gratulálok, hogy bejutottál a PwC-hez egy félévre gyakornoknak.
Nyilván azért mentél át a BCE-re mert többet ér a diplomája, nem beszélve az oktatás színvonaláról, ami nem említhetőú egy napon a BME-gtk-val.
Erről jut eszembe, azt esetleg tudod, hogy az előző évben a 400+ ösztöndíjas programból, hány elsős hallgató kapott ily módon ösztöndíjat?
Ezzel szemben a BGE duális partnere a Deloitte, ahol nemcsak egy félévet tölthet el a BGE-s, hanem legalább 3,5 évet. [link]
Kinek van több esélye a munkaerő piacon, ha a nagy cégek beállnak a BGE mögé? A BCE-nek meg eleve nagy a hírneve a cégeknél. Miről beszélünk? Hol van a BME-GTK?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!