Járt már úgy valaki, hogy tévedésből vették fel arra a szakra, ahova amúgy nem nyert volna felvételt?
Figyelt kérdés
Valamiféle adminisztrációs hibának vagy egyébnek köszönhetően?
Ha igen, mi történt vele? Észrevették valaha is?
Be tudott iratkozni?
2016. júl. 7. 01:16
1/3 anonim válasza:
Igen, engem a BME akkor újonnan indult közgáz karára "akartak" felvenni, mert egy ponttal kevesebbet számítottak, így oda kaptam meg a felvételi csomagomat. Viszont az az egy plusz pont már elég volt az első helyen megjelölt közgáz szakra, a Corvinusra (persze akkor még nem így hívták). Nem tudom, észrevették volna-e a hibát, mert bár lehet, hogy jobban is jártam volna a BME-vel, azonnal jeleztem a pontszámítási hibát, aminek helyt is adtak, így a Duna másik oldalán kezdtem.
2/3 anonim válasza:
az új rendszer óta erre nem volt példa. korábban a 100 pont körüli pontrendszerben ez előfordulhatott, de mióta elektronikus és 500 max pontrendszer van, ez kizárt, a feltöltött dokumentumok alapján a rendszer pontosan kitudja számolni hogy kinek hány pontja van, a megjelölt intézmények és a sorrendnek köszönhetően. A ponthatárok kihirdetése sem akad arra hibalehetőséget, hogy valaki úgy vegyenek fel, hogy nem volt elég pontja, vagy úgy ne, hogy volt elég pontja, erre kizárólag a fel nem töltött vagy nem megfelelően feltöltött dokumentum (ami valószínűleg a határidő legutolsó napján lett feltöltve, így a korrigálásra sem volt lehetőség) Egyébként a legtöbb dokumentumot a felvi feldolgozza és a hiánypótlás sem marad el. A felvi honlapján írták is, hogy a számokkal gépek dolgoznak (amelyeket nyilvánvalóan többször is ellenőriznek) Ha egy valakit rossz helyre vennének fel, akkor biztos lenne más is, amelyet azonnal korrigálnának. Az intézményi létszámkeret pedig csak a pontszámos jelentkezőket veszik fel akik a beleférnek.
3/3 A kérdező kommentje:
#2 Nagyon magabiztos vagy te abban a felvi algoritmusban. Alapvetően a többletpontok elszámolásának rendszerében akadhat hiba, engem is így vettek fel anno csak azért tettem fel a kérdést, hogy más is járt-e már így. Még mielőtt bárki csalással vádolna, jelezni nem tudtam, mivel mindenféle jogorvoslati határidőn túl vettem csak észre a hibát (egyébként az elszámolt pontok nélkül is felvettek volna). Az érdekelne más hasonló esetben észrevették-e valamikor is valakinek, mondjuk beiratkozásnál vagy év közben.
2016. júl. 7. 14:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!