Emelhetik-e akár 10-től több ponttal a Debreceni egyetem informatikai karán a programtervező informatikus szakára való felvételt? Néztem a ponthatárok alakulását az előző évekből, de nem tudom mire számítsak.
2012 = 251 pont
2013 = 268 pont
2014 = 292 pont
2015 = 290 pont
Mire számíthatok? Nekem eddig jelenleg 206 pontom van ami biztos, de előttem áll még egy emelt informatika szóbeli. A közép infóm 81%os lett, a közép matematikám 72%os. Eddig ez a biztos. A kalkulátor év végi jegyeket nem vette figyelembe, mert nem voltam túl jó tanuló.
Ha tudnád, hogy hogyan alakulnak a ponthatárok, akkor azt is tudnád, hogy senki sem tudja megjósolni, hogy mennyi lesz a ponthatár. Tudod, ezt senki sem önkényesen emelgetni meg csökkentgeti.
Az is lehet, hogy idén 466 lesz a ponthatár.
a ponthatár a pontszám szerint sorbaállított jelentkezőktől függ.. Ha 1000 ember jelentkezik max ponttal az adott szakra, akkor igen, akár nemcsak 10, hanem 100 pontokat is ugorhat a ponthatár.
Minden a jelentkezők összetételétől függ, így a kérdésed hülyeség.
320-nál magasabb 100% hogy nem.
Szerintem ilyen intervallum között fog lenni : 290-320
Úgyszintén a mérnökinfó.
Mindenképp 300+ pontra számíts.
Idén 187-en jelentkeztek első helyen a PTI-re, szemben a tavalyi kb 130-140-el
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!