Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért megy a mai világban...

Miért megy a mai világban bárki is orvosnak? (Elsősorban orvosira felvételizők, medikusok és orvosok válasza érdekel. )

Figyelt kérdés
A kérdés nem provokáció! Egyre inkább azt a tendenciát látom, hogy a betegek és a hozzátartozók a legminimálisabb (!) tiszteletet sem adják meg az orvosnak -mielőtt letámadtok, itt arra a tiszteletre gondolok, amit bármelyik szakma képviselője megérdemel, akár ács, akár kőműves, akár tanár, akár éppen orvos. Pl első körben minden esetben én a magázódnék, és mondjuk hálapénzt nem adnék, de az orvosnak és az ügyvédnek is megadnám szóban az alapvető tiszteletet. Ehhez képest lassan az lesz a megszólítás, hogy "Lábhoz, doki!".

2016. júl. 5. 17:38
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Hogy miért?

Szerintem a legtöbben azért, mert ez érdekli őket. Én legalábbis azért választottam. Érdekelt az emberi test működése, hogy hogyan alakulnak ki a betegségek, mit hogyan lehet kezelni. Aztán ahogy szellemileg értem egy kicsit, akkor már a segíteni akarás is jött.

A tapasztalatom arról, amit írsz, elég vegyes. Én alapvetően szerintem meglehetősen türelmes vagyok (legalábbis a betegekkel, kollégákkal), próbálok mindenkihez pozitívan, normálisan állni, akkor is mosolyogni, mikor hajnali 3-kor felébresztenek ügyeletben.

A betegek nagyobb része szerintem, ha én is normálisan állok hozzájuk, akkor megadják a tiszteletet még úgy is, hogy látszik rajtam, hogy nemrég estem ki az iskolapadból.

Persze mindig van néhány, aki úgy beszél az emberrel, mintha a seggéből rángatott volna elő. Meglehetősen idegesítő, mikor fel vannak háborodva, hogy nem ugrasz azonnal a piti problémájára, mert éppen ezerszer fontosabb és súlyosabb dologgal vagy elfoglalva.

2016. júl. 5. 22:03
 22/22 A kérdező kommentje:
Amúgy mostanában sokat beszélnek a betegjogokról. Nekem csak az a kérdésem, hogy az orvos és ápolójogokkal ki foglalkozik? Azt nem értem, hogyha a beteg vagy hozzátartozó támadja az orvost, ápolót /verbálisan vagy fizikálisan/ és sokszor alaptalanul, mivel előtte nem egyeztet független szakértővel, őt ki kéri számon? Ha az EÜ dolgozót pl orvost megfenyegetik halálosan, hogy kivégzik a családját, mert meghalt egy betege, akár műhiba nélkül is, mert van ilyen, sokan meghalnak, hiába csinál mindent jól az orvos, és erre a fenyegetésre ő megmutatja, hogy merre van az ajtó, még a beteg jelenti fel, és nyeri meg a pert. Na, ez a vicc. Hogy ha egy normális eü-dolgozót ér atrocitás, nem mondhatja meg a betegnek, hogy akkor vissza lehet venni a lendületből. Persze szebb szavakkal. (Láttam olyat, hogy az ápolót megütötte, megpofozta, megrúgta a beteg, holott nem szolgált rá.... betegtologató koromban a két szememmel láttam. Az ő jogaikat érdekes módon senki le se sz_rta.
2016. júl. 5. 22:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!