Miért megy a mai világban bárki is orvosnak? (Elsősorban orvosira felvételizők, medikusok és orvosok válasza érdekel. )
Hogy miért?
Szerintem a legtöbben azért, mert ez érdekli őket. Én legalábbis azért választottam. Érdekelt az emberi test működése, hogy hogyan alakulnak ki a betegségek, mit hogyan lehet kezelni. Aztán ahogy szellemileg értem egy kicsit, akkor már a segíteni akarás is jött.
A tapasztalatom arról, amit írsz, elég vegyes. Én alapvetően szerintem meglehetősen türelmes vagyok (legalábbis a betegekkel, kollégákkal), próbálok mindenkihez pozitívan, normálisan állni, akkor is mosolyogni, mikor hajnali 3-kor felébresztenek ügyeletben.
A betegek nagyobb része szerintem, ha én is normálisan állok hozzájuk, akkor megadják a tiszteletet még úgy is, hogy látszik rajtam, hogy nemrég estem ki az iskolapadból.
Persze mindig van néhány, aki úgy beszél az emberrel, mintha a seggéből rángatott volna elő. Meglehetősen idegesítő, mikor fel vannak háborodva, hogy nem ugrasz azonnal a piti problémájára, mert éppen ezerszer fontosabb és súlyosabb dologgal vagy elfoglalva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!