Miért megy a mai világban bárki is orvosnak? (Elsősorban orvosira felvételizők, medikusok és orvosok válasza érdekel. )
Ez a személyes véleményed ahogy látom.
Én úgy tapasztalom, hogy kellő tiszteletet kapnak, persze kivétel akadhat, de ritka.
Amúgy miért választják?
Nem a tiszteletért csinálják hanem, mert szeretik, érdekli Őket, pénzért.
Nagyon jó a kérdés.
Engem leginkább két dolog motivál, az első az maga a tudásszomj.
Egyszerűen érdekelt mindig is, hogy működnek a legalapvetőbb funkcióink, milyen összehangolt, szerteágazó és egyben rendkívül bonyolult szerkezet is az emberi test. Hiszen, rengeteg dolgot még ma sem ismerünk/tudunk.
Mindig is szerettem volna, ha én magam is tudok elemezni egy EKG görbét, egy laborleletet, ha én is el tudom végezni a fizikális vizsgálatokat. Egyszerűen minden.
A második ok pedig, elég közhelyes, de valóban a segíteni akarás. Én kevesebb szebb dolgot tudok annál elképzelni, mint amikor egy sikeres reanimáció után visszatér a szinuszritmus, vagy mint amikor a rohammentővel időben és sikeresen be tudjuk szállítani a kórházba a beteget. Aki természetesen, ennek köszönhetően meggyógyul/átvészeli az életveszélyt.
Továbbá az egyik legszebb dolog mikor bárki kérdez valamit az egészségével/eredményével kapcsolatban, és te jó választ tudsz neki adni, amivel meggyógyítod. Netán, egy kilátástalan helyzetbe(esetlegesen egy gyógyíthatatlan betegségnél) megnyugvást, hitet, és segítséget tudsz adni.
Hát remélem sikerült összefoglalnom.
Telenfonról írok, az esetleg hibákért elnézést.(Helyesírás stb.)
Egy (most már) másodéves medikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!