Érettségizők! Ti magyarból nem keveritek az írók, költők életét?
Figyelt kérdés
Én csak azért félek, hogy összekeverem a dolgokat pl nem mind egy, hogy a Nyugat melyik nemzedekének tagja, vagy több költő is kapott Baumgarten-díjat és félek, hogy rosszat mondok, hogy melyik. Hiába átismétlem, pillanatnyilag megy de másnap már nem tudom. Alig várom már vége legyen, olyan jó annak, aki letudta. :(2016. jún. 18. 11:26
1/4 anonim válasza:
Nem, mert nem tanultam meg életrajzot mivel felesleges. Pár mozzanatot igen, ami fontos a műveivel kapcsolatban, pl hogy örkény volt a don kanyarnál és ennek hatására írta a tótékat. Szóval ilyeneket. Amúgy sok minden benne van az irodalmi atlaszban, annál több nem kell, nem életrajzra kíváncsiak, hanem a művek elemzésére. Legalábbis nálunk...
2/4 A kérdező kommentje:
Nálunk az "életmü" témakörnél fontosak a költők élete. (Kb 6 költő/író tarozik ide)
De a nagyobb hangsúlyt nyilván a műre kell fektetni, csak pl nálunk fontos hogy tudj beszelni kicsit az életéről is.
2016. jún. 18. 12:19
3/4 anonim válasza:
Nálunk is úgy van, hogy mindig be kell mutatni az életművet röviden és utána elemezni a művet. Csak azt tudod tenni, hogy még olvasgatod a tételeket és próbálod memorizálni. Am én is keverem az írók életművét. Amiben nem vagy biztos, azt hagyd ki inkább szerintem. Még mindig jobb, ha nem mondasz el mindent az életműből, mintha egy másik szerzőről beszélnél. A szöveggyűjtemények egyébként sokat segítenek, mert ugye benne vannak a szerzők fontos kötetei, művei, ha nem jutna eszedbe.
4/4 csingilingg84 válasza:
én egyedül Balassiét tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!