Magyarból idén emelt szinten érettségizők! Melyik tételt szeretnétek húzni irodalomból és nyelvtanból?
Irodalomból: Zrínyi, Radnóti, JA, Arany balladák, Sorstalanság, Oidipusz, Tóték, Bánk bán jöhet. Amit nagyon nem szeretnék az a Psyché, Berzsenyi, Kosztolányi és az Anna Karenina.
Nyelvtanból: Prgamatika, 13-as tétel és 17-es tétel a kedvemceim. Ott nincs mumus.
Te, Kérdező, melyikeket szeretnéd? :)
Igazából semelyiket :D Olyan jól sikerült az írásbeli, hogy nem szívesen rontom el, márpedig nem mennek a szóbelik.
Amikkel megbirkóznék, irodalom: Petőfi, Arany, Sorstalanság, Kosztolányi, Radnóti, Zrínyi, talán Biblia és Bánk bán.
Nyelvtan: A nyelvemlékek mennének illetve a területi nyelvváltozatok. De egyébként nagyon keverem mindegyiket.
Weörest vagy Szabó Magdát szeretném nagyon.
Jöhet Kosztolányi, JA, Berzsenyi, Babits, Radnóti, Tolsztoj, Arany.
Nyelvtanból: Halotti beszéd, egynyelvű szótárak, nyelvi norma-, szinkrón-diakrón, tömegkommunkikáció, nyelv, mint jelrendszer.
Csak a 4-es, és 4-es tétel.
Lutri.
Elszúrtam az írásbelit.
Utolsó, miért, mennyi lett? :/
Nekem a nagy mumus Jókai, Petőfi, Kosztolányi, Mikszáth és Móricz. :/
A nyelvtannál pedig még nem járok. :D
Húúú utolsó, mi volt a feladat? Add át a tudást, hátha azt húzom :D
Amit nagyon szeretnék húzni irodalomból, az Kosztolányi, József Attila, Radnóti, Oidipusz és Gulliver. Amit nagyon nem, az Psyché, Anna Karenina, Bánk Bán.A többivel úgy elvagyok.
Nyelvtanból amit szeretnék, az Halotti beszéd, egynyelvű szótárak, a 16., a 17. A többit egyáltalán nem....
Jól le fogom rontani az írásbelimet, már előre tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!