Van esély arra, hogy Debrecen - Pszichológia szakon a központi ponthatár (435) alá csökkentik a ponthatárt?
Szerintem ebben az országban tavalyitól kisebb pontot egy szak se fog kapni, csak ami hiányszakma. Úgy, hogy ennyi embert vesznek fel, nagyobb az esélyed, de még ha nem mozdítanak a ponthatáron is szívás. Sajnálom, nagyon rossz érzés lehet egyetlen ponton lecsúszni valamiről, de még reménykedj nyugodtan, ha van még szóbelid, tedd oda magad és ne add fel. Akkor se dől össze a világ, ha nem sikerülne bejutni, jövőre csinálsz plusz pontot, vagy nyelvvizsgát vagy valamit.
Én szurkolok neked :)
Azért lehetett eddig 420 körül a ponthatár, mert ahogy néztem, tavaly is "csak" 420 pont a központi ponthatár. Idén emelték 435-re, és az alá NEM fog menni a ponthatár, ez a központi ponthatár lényege.
Szóval 434-gyel sajnos semmi esélye, hogy bekerülj - államira.
Sajnos nem, a 434-et max pontos szóbelikkel számoltam. Az emelt magyar szóbelim meglett 50-ből 50 pont, emelt angolt nem tudom még, töriből még nem voltam. Ennél több nem lehet sajnos.
ez alapján akkor még egyszer fellebbezhetek az egyik írásbelimre?
Azért reménykedtem benne, mert volt már rá példa, hogy több egyetem is ez alatt húzta meg a ponthatárt, például egyik évben kommunikáció szakon, meg tavaly gyógyszerészetin, ahol 400 volt a központi ponthatár de 385-tel indították el mindenhol a szakot [link]
Tudom, hogy a utóbbi nem is olyan népszerű, csak gondoltam hátha itt is lehet ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!