Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » BGE-sek, vagy akinek rálátásuk...

BGE-sek, vagy akinek rálátásuk van a helyzetre, mivel győznétek meg, hogy ne a Corvinus nemzetközi gazdálkodását válasszam, hanem a BGE NG-jét?

Figyelt kérdés

2016. jún. 12. 14:33
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Azt hogy a BGE-t páran leszólják nem új. Én is vagy jót, vagy nagyon rosszat hallok csak róla. Az viszont érdekelne, hogy a BME-t miért tartják rosszabbnak a Corvinus-nál. Nemzetközi viszonylatban előrébb van, bár nem a közgáz kara az igaz. Ellenben sok helyen preferálják a BME-t a Corvinus-al szemben, főleg a valamelyest IT közelibb cégek. Amit ciszont tapasztalatból ajánlók, vagyis munkatársakra hívatkozva, akik Corvinus-on végezték az alapot, hogy a közgáz mester mindenképpen inkább a BME-n végezd. (Mindezt úgy írom, hogy nem a Corvinus-on, BME-n, vagy BGE-n végeztem, de Pesten dolgozom/dolgoztam már pár befektetési banknál pénzügyi és befektetési elemzőként.)

Az tényleg nagyon érdekelne, hogy ha én pl. pénzügy alapszakot akarnék végezni, akkor mi az a tényező amiért inkább a Corvinus-ra és ne a BME-re menjek?

2016. júl. 1. 11:45
 12/12 A kérdező kommentje:
Azért mert a pénzügyön, meg általában a BME-n, nem színvonalas az oktatás. Nem is nagyon van oktatás, hanem csak "előadások" vannak. Aztán kénytelen vagy magadtól megtanulni, de csak azt fogod tudni, amit zh-n kérnek, mert csak arra tanulsz. Nem fogod átlátni az összefüggéseket. Az IT cégek a VIK miatt gondolják azt, hogyha a VIK jó, akkor esetleg a gazdasági kar is jó lehet. De igazából egyiken se színvonalas az oktatás, az oktatók többsége a vIK-en sem fejlődik, inkább vissza. Van egy két fiatalabb korosztályhoz tartozó docens, akik kivételek, de a számuk kevés. Ugyanez a helyzet a gazdasági karon is. A Corvinuszon színvonalasabb az oktatás, nemhiába magasabb értéken árazza be a diplomájukat a piac.
2016. júl. 1. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!