Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az angol szóbeli érettségi...

Az angol szóbeli érettségi egynyelvű?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Jövőhéten előrehozott érettségire megyek angolból, s van egy két dolog ami még nem világos számomra a vizsgával kapcsolatban, többek között az, hogy szabad magyarul beszélni az érettségi ideje alatt?

Pl. beszólítanak a vizsgateremben, sok szaktanár lesz bent, belépéskor "Jó napot kívánokkal" vagy "Good Morning-gal" köszönjek?

Valahogy úgy érzem, hogy helyesebb lenne az első forma, hiszen csak 2-3 tanár beszél angolul a jelenlévők közül.

18L

2016. jún. 10. 18:19
 1/7 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy, milyen nyelven köszönsz. Nem pontozzák.
2016. jún. 10. 18:25
 2/7 anonim ***** válasza:
Én emelt angoloztam, már befelé menet angolul köszöntek nekem én jó napottal. Onnantól kezdve minden angol.
2016. jún. 10. 18:45
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
A vizsgaterembe belépve magyarul kell köszönni, mert az még nem a vizsga, hanem a bent lévők üdvözlése.
2016. jún. 10. 18:46
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Ha nem tudsz angolul köszönni és bemutatkozni, akkor ne menjél szóbelizni.
2016. jún. 11. 10:20
 5/7 anonim ***** válasza:
57%

Bemenetelkor "Jó napot kívánok!" mivel a szaktanáron kívül más szakos tanárok is jelen vannak, s ez még nem a vizsga része. Majd onnantól, hogy leülsz az angoltanárral szembe, csak angolul. Valószínűleg úgyis leültetnek mielőtt elkezdődik élesben a vizsga.

Én tavaly előrehozottaztam közepet, idén októberben szintemelőztem. A szintemelőnek inkább volt nyelvvizsga feelingje (ma meg nyelvvizsgáztam, csak németből :D) tehát ott "Good morning!"-al köszöntem.

Sok sikert :)

2016. jún. 11. 18:55
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget! :)
2016. jún. 11. 18:57
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
Mindkét nyelven köszönj
2018. szept. 3. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!