Az angol szóbeli érettségi egynyelvű?
Sziasztok!
Jövőhéten előrehozott érettségire megyek angolból, s van egy két dolog ami még nem világos számomra a vizsgával kapcsolatban, többek között az, hogy szabad magyarul beszélni az érettségi ideje alatt?
Pl. beszólítanak a vizsgateremben, sok szaktanár lesz bent, belépéskor "Jó napot kívánokkal" vagy "Good Morning-gal" köszönjek?
Valahogy úgy érzem, hogy helyesebb lenne az első forma, hiszen csak 2-3 tanár beszél angolul a jelenlévők közül.
18L
Bemenetelkor "Jó napot kívánok!" mivel a szaktanáron kívül más szakos tanárok is jelen vannak, s ez még nem a vizsga része. Majd onnantól, hogy leülsz az angoltanárral szembe, csak angolul. Valószínűleg úgyis leültetnek mielőtt elkezdődik élesben a vizsga.
Én tavaly előrehozottaztam közepet, idén októberben szintemelőztem. A szintemelőnek inkább volt nyelvvizsga feelingje (ma meg nyelvvizsgáztam, csak németből :D) tehát ott "Good morning!"-al köszöntem.
Sok sikert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!