Megtanulom a tételeket, aztán másnap már nem is emlékszem körülbelül a 70%-ára?
Nem kell újra megtanulni a képleteket, mivel eddig sem tanultad meg őket, ha a 70%-a kiesik, csak gyors bemagoltad.
Célszerű az egyes tételekhez külön címszavakat/kulcsszavakat felírni, azokat tételenként színezni, így ezek könnyebben be tudnak égni az agyadba, könnyebb előhívni őket, így már nagyjából fogod tudni miről kell beszélni.
nem lehet, hogy csak azért van ez, mert már izgulsz?
máskor is szokott ilyen lenni? (pl nagyobb témazárónál)
nekem az szokott segíteni, mikor sok az anyag, hogy kiírom lapokra a lényeget címszavakban
utána már csak azt kell átnézni párszor és arról meg már eszembe jut a többi
amúgy megértem, hogy izgulsz, én tavaly érettségiztem és előtte már kezdtem kétségbe esni, hogy mennyi mindent nem tudok és mi lesz most :) de egyáltalán nem volt vészes, minden eszembe jutott amit addig tanultam, a tanárok is rendesek voltak mindenkivel
ez a kiírogatás lehet elvesz egy kis időt, de abszolút megéri
csinálhatnál kis kártyákat, aminek az egyik felére felírod a tétel címét, a másik oldalára meg tényleg csak címszavakban az anyagot (esetleg a legfontosabbakat színessel is írhatod)
miközben ezeket csinálod is sok meg fog ragadni, de ha ezeket a tanulókártyákat átfutod néha, próbálod memorizálni és felmondani őket, biztos meg fog ragadni
persze kinek mi válik be, de én ezt tudom ajánlani
sok sikert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!