Ti melyiket választanátok?
Úgy néz ki, hogy pár ponttal lemaradok az állami ponthatárról. BCE-n jelöltem meg a gazdálkodási és menedzsmentet, továbbá a közszolgálati egyetemen a közigazgatásszervezőt. Oda valószínűleg bejutok, és szerintem gazdmenen a fizetősre is. Viszont két út van. Az egyik, hogy veszek fel diákhitelt 1 évre( kb 700000 ), újraérettségizek, és újrafelvételizek államira. A másik, hogy megyek a közszolgálatira államira, újrafelvételizek, stb.
Viszont, hátránya, hogy mivel már így is 5 éves a suli, 2 év csúszásban lennék már, és elpocsékolnék 2 félévet. Ha pedig később mesterre szeretnék menni, lehet jól jönne. A diákhitel viszont nem tudom megéri-e ebben az esetben. Meg mi van ha nem sikerül az újraérettségizés? Teljesen tanácstalan vagyok, és ameddig nem tudok dönteni, addig nem tudok mással se foglalkozni.
Ti mit ajánlanátok?
Előre is köszi, a hasznos válaszokért jár a plusz.
Mi lenne, hogy ha egyszerűen kihagynál egy évet, újrafelvételiznél, és ha nem sikerül javítani, az idei eredményeid alapján a 2. helyre valószínűleg úgyis felvennének (vagy beiratkoznál és passziváltatnád az első évet, ami ugyan nem minden szakon lehetséges, ennek az adott kar tanulmányi osztályán kell utánanézni, és akkor biztosan benn lennél valahol.)
A leírásodból a 2 év csúszást nem értem, én "csak" egy év csúszást látok. Jó, jó, jobb lenne csúszás nélkül, de ez azért nem olyan tragédia.
Diákhitelt nem vennék fel, csakis leges-legvégső esetben. (Nekem is lett volna anno lehetőségem bekerülni költségtérítésesre, de én is féltem attól, hogy mi lesz, ha nem tudom elérni következő évben az átsorolást, ezért én nem kockáztattam meg, de ez szubjektív döntés.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!