Ti mit választanátok? ("Büfészak, vagy egy "jobb" OKJ? )
Sziasztok!
Nagy dilemmában vagyok. Nemsokára lejár a felvételi jelentkezési határidő, és még mindig nem tudom mit csináljak. Szeretnék diplomát szerezni, de tudom hogy a mérnök, orvos, gazdasági nem menne.
Minek lenne több értelme? Ha szereznék egy ún. büfészakon diplomát, vagy mondjuk egy OKJ pénzügyi-számviteli ügyintéző és mellé egy mérlegképes könyvelő?
Ti mit mondanátok?
Köszönöm előre is!
Üdv.
egyet értek az 1#-vel.. van pénzügy és számvitel egyetemen is. gondolom diplomával többet kapnál, mint okj-vel, még ha elvileg ugyanazt is tanultad.
s bár én mérnöknek tanulok,de azért nem csak ez létezik,vannak még szakok, amikkel el lehet helyezkedni. ha van lehetőséged még 4-5 évig iskolapadban maradni(támogatnak a szülők) akkor szerintem használd ki a lehetőséget. tanulj valamit ami érdekel és el is lehet vele helyezkedni.nem tudok neked ötleteket mondani, mert nem vagyok jártas a témában.. olvasgass utána.
csak mert szerintem okj-t később is tudsz csinálni, akár munka mellett is.anyukám is munka+háztartás mellett csinált több okj-t. egy egyetemet nem igen lehetett volna ennyi minden mellett megcsinálni, főleg ha nincs is levelezőn
3# vagyok
megnéztem, tényleg magas a ponthatár. te tudod, hogy megéri -e minden energiáddal erre készülni. szerintem meg, mert utána 40 évig abban dolgozhatsz, hogyha elvégzed.
Mindenképp menj egyetemre, még ha "büfészak" is, de felsőfokú végzettség. Sok munkához ennyi az előírás, legyen egy bármilyen diploma és kész.
Persze azért érdemes olyan egyetemi szakot választani, amiből később profitálhatsz is, és nem szabad, hogy a magas ponthatár elijesszen. Tanulni kell és kész.
Mert aztán mérnökin, orvosin, gazdaságin kívül minden büfészak? Egyáltalán miért használja ezt az undorító kifejezést egy intelligens ember?
Azt kell eldönteni, mit dolgoznál, és ehhez kell megtalálni a szükséges végzettséget.
7-es válaszoló: Nem, én magam sem tartom büfészaknak a többi szakot, azért is tettem idézőjelbe.
Csak mivel sajnos a legtöbb ember itt így foglalja össze a mérnökin kívüli szakokat, gondoltam hamarabb megértik amit kérdezni akarok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!