Egyetemre pontszámítás?
Olyan szakra jelentkeztem, ahol nem feltétel az emelt érettségi, viszont én németből és töriből emelteztem. (Választható bolt hogy töri vagy idegennyelv vagy stb) A németet szabadon választott tantárgyként viszem, (az angol az első nyelv) tehát ott az érettségi eredményeim között, emiatt úgy gondolom, jár az 50 pluszpont érte. Nekem az lenne a kérdésem, hogy amikor pontszámításnál a két legjobb eredményt számolják, számolhatják-e az angolt? Mert mondjuk töri 85 százalék, angol közép 85%, német emelt 78%. Így pontszámításnál jobban jönnék ki ha az angolt számítanák, de ugyanúgy ott a német is. Vagy csak a 2 emeltet nézhetik "legjobban sikerült tárgyként" ? Mert azt nem találtam sehol, hogy ezt így írták volna.. Csak annyit tudok az emeltekről, hogy akkor jár érte a plusz pont, ha követelmény, és viszem is a tárgyat.
Előre is köszönöm annak, aki válaszol a kérdésemre.:)
Az előbb elírtam egyébként, én angol+német emelttel számoltam. Természetesen a töri+német duplázásért kapnád a 426 pontot.
Másik módszer:
Tanulmányi pontok: 98
Érettségi átlag: 79
Két legjobb: töri 85 + német 78 (mivel így kapsz +50 pontot az emelt, ha angol 85-tel számolnának, akkor nem kapnál +50 pontot a németért)
Többletpontok: 50+50 (töri+német emelt)
Összesen:440 pont
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!