Ha magyarországi egyetemre jelentkezek, és az utolsó évi bizonyítványom nem tartalmaz történelem érdemjegyet, valamint érettségim sincs belőle, akkor a tanulmányi pontok nálam nem számítanak semmit?
De az érettségi duplázást még alkalmazhatom, ha teszek magyar érettségit azokból, amit az egyetem követel, ugye?
De a tanulmányi potoknak nincs jelentősege
Abban 100%-ig biztos vagyok, hogy ahhoz, hogy Magyarországon tanulj tovább, nincs szükséged történelem érettségihez - amennyiben nem külön követelmény a szakon, amit választottál. A tanulmányi pontoknál pedig az utolsó 2 évet nézik, amikor még tanultad:
Középiskolai eredmények (maximum 100 pont)
Az alábbi öt tantárgy utolsó két tanult évfolyam év végi osztályzatainak összege:
magyar nyelv és irodalom (évenként a 2 osztályzat átlaga),
történelem,
matematika,
legalább két évig tanult választott idegen nyelv (vagy nemzetiségi nyelv és irodalom ),
egy legalább két évig tanult választott természettudományos tantárgy vagy két, legalább egy évig tanult, választott természettudományos tantárgy. Természettudományos tantárgyak: fizika, kémia, biológia, földrajz (földünk és környezetünk), természettudomány.
Az így kapott eredmény kétszerese jelenti a tanulmányi pontok legfeljebb 100 pontot képező részét.
Köszi, a válaszokat, igen szlovákiai vagyok. Orvosira jelentkeztem, és lesz magyar érettségim biológiából, kémiából emelt szinten. Érettségi bizit kapok Szlovákiában, de más tantárgyakat tartalmaz, mint a magyar érettségi.(töri nincs)
Ezért nekem csak a duplázás lehetséges?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!