Pszichológiára milyen fakultációt érdemes felvenni?
Figyelt kérdés
2016. máj. 26. 20:09
11/14 anonim válasza:
Elolvastam, és továbbra is fenntartom a véleményemet, hogy aki megkap középiskolásként egy 100 tételes anatómia-élettan kérdéssort, annak az fog lejönni belőle, hogy vastagon kell hozzá a biosz, mert ahogy valamelyik előző válaszoló is írta, vastagon megy a pánikkeltés, hogy milyen durva, buktatós tárgyról van szó, olyat is láttam, hogy az orvosi élettanhoz hasonlították, ami enyhén szólva is túlzás. Én csak azt a megjegyzését hiányolom a kedves küldözgetőnek, hogy ezt megtanítják az egyetemen is. Amúgy én pedig neked javaslom, hogy olvasd el az összes választ, ne csak az utolsó kettőt és akkor rájössz, hogy a konszenzus kb. abban állapodott meg, hogy felesleges bioszfaktra menni a pszichológiához, erre írta az utolsó, hogy bemásolja a tételsort, lássa mindenki, mennyire bioszos is ez (az egyetlen) tárgy.
12/14 anonim válasza:
Elolvastam minden hozzászólást, többet én írtam. De mindegy, úgy látszik, te eldöntötted, hogy ez úgy van, ahogy te gondolod. Pedig valamit szerintem nagyon rosszul vettél le belőle.
13/14 anonim válasza:
Utolsó: Igazad van, nem voltam jóhiszemű a küldést felajánlóval, de hozzátenném azt is, hogy nem véletlenül nem szokták ajánlani az orvosira készülőknek sem, hogy orvosis tankönyveket, tételsorokat nézegessenek, ugyanis ezek hallgatóknak készültek, feltételeznek olyan tudást, amit majd ott sajátít el az illető, úgyhogy persze, megnyugtató lehet, ha látja a tételeket, de hogy ennek alapján menjen biológia faktra vagy olyan gondolatai legyenek, hogy ez valami központi tárgy az egyetemen, az nonszensz. Olyan, mintha egy orvosira készülőnek azért javasolnánk a matematika faktot, mert van egy félév biostatisztika, ami matekos alapokat igényel. (Ez utóbbi természetesen nem neked szól, általánosságban írom :)) Nyilván van élettanból rendesen anyag, a számonkérés is elég komoly, ezt senki nem vitatta, de a képzés egészét tekintve elenyésző a többi tárgy mellett. Hátránya nem lesz belőle senkinek, ha képben van vele, de ha nem ebből akar érettségizni, felesleges felvennie fakultációnak. A szigorlati anyagok egyenként is dúsabbak, mint egy-egy félév élettan, amiatt mégsem aggódnak a leendő hallgatók :)
14/14 jikanv válasza:
Csak akassz ki egy tablat hogy psychologia es mar businessben is vagy. Haszontalan szakma. Mindenki psychologus alapjaban veve. Sok un. psychologusmak eppen azert a szakmaja mert ok maguk is azt keresik aki meghallgatna oket. Valassz valami mast. Pl Psychiater.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!