Pszichológiára milyen fakultációt érdemes felvenni?
Mivel elég sok mindent elfogadnak a felvételi eljárásban, ezért azt javaslom, abból menj faktra, amiből a legjobb vagy, ami a legjobban megy. Mivel nehéz bekerülni, magas a ponthatár minden évben, így a lehető legtöbb pontra lesz szükséged. Elfogadják az alap tárgyakat (töri, magyar, matek), többféle nyelvet, és a biológiát is, ezek bármelyikét választhatod fakultációnak. A lényeg, hogy az emeltet minél jobban meg tudd csinálni. Ha jól megy az angol, akkor érdemes arra rágyúrni, mert az kelleni fog a szakon.
Én töri-magyar-német faktos voltam, töriből és németből tettem emeltet, egyik se kapcsolódik igazából a szakhoz, de mivel ezek mentek a legjobban, baromi magas pontszámot tudtam produkálni, és simán felvettek :)
Én is ugyanazt ajánlom, mint az első! Én magyar-angolból idén (a magyar brutál nehéz, nem tudom mit gondoltam, de tény, hogy jobban is érdekel/megy mint a biosz, persze az is érdekel, de nem minden része. Az emberen kívül semmi nem izgat)
viszont nagyon ajánlom, hogy vedd fel a bioszt faktra, még ha nem is emeltezel belőle. Azért, mert olvastam sok helyen, hogy nagyon nagy hátrányban vannak azok, akik nem voltak biosz faktosan, ergo én is megszívtam. Ugye pszichológián van anatómia, szóval már csak ezért is érdemes felvenni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!