Hogyan tanulhatok meg valamit gyorsan?
Nem lehet "gyorsan" tanulni. Leülsz és csinálod. Azt kipróbálhatod, neked melyik módszer jön be jobban.
Nekem pl. a töri könnyű volt, mert elolvastam a könyvben az anyagot és már meg is jegyeztem a lényegét. Ha évszámokat kell, akkor ötösével elolvasod majd visszamondod magadnak. Ha megvan jöhet a következő öt.
Bioszból meg földrajzból meg ne akarj magolni, csak próbáld megérteni amit olvasol. Olvasd el a tankönyvben az anyagot, aztán olvasd el ugyanazt az interneten mondjuk valamelyik szakirodalomban. Ha több hiteles forrásból olvasod ugyanazt a dolgot, könnyebben megérted. Gondolkozz el rajta, és mondd vissza a saját megfogalmazásodban, hogy miről volt szó. De azért ellenőrizd, hogy nem e hibáztál. Szerintem így könnyű tanulni, és így meg is érted a dolgokat.
Gyorsan nem mindent lehet tanulni, a biológia is ilyen. Önzetlen mennyiségű munkát, időt kell ráfordítani. Mindig ismételni, rendszerezni az ismereteket szükséges. Fel kell tárni más-más fejezetekkel való kapcsolatot.
Ezek a módszerek ugyan önmagukban munka- és időigényesek, de nagymértékben segítik a tanulás hatékonyságát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!