Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogyan tanulhatok meg valamit...

Hogyan tanulhatok meg valamit gyorsan?

Figyelt kérdés
Pl.: Biosz, Töri, Föci. Ezekből a tantárgyakból hogyan tanulhatnék gyorsan?

2016. máj. 23. 07:13
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem lehet "gyorsan" tanulni. Leülsz és csinálod. Azt kipróbálhatod, neked melyik módszer jön be jobban.

Nekem pl. a töri könnyű volt, mert elolvastam a könyvben az anyagot és már meg is jegyeztem a lényegét. Ha évszámokat kell, akkor ötösével elolvasod majd visszamondod magadnak. Ha megvan jöhet a következő öt.

Bioszból meg földrajzból meg ne akarj magolni, csak próbáld megérteni amit olvasol. Olvasd el a tankönyvben az anyagot, aztán olvasd el ugyanazt az interneten mondjuk valamelyik szakirodalomban. Ha több hiteles forrásból olvasod ugyanazt a dolgot, könnyebben megérted. Gondolkozz el rajta, és mondd vissza a saját megfogalmazásodban, hogy miről volt szó. De azért ellenőrizd, hogy nem e hibáztál. Szerintem így könnyű tanulni, és így meg is érted a dolgokat.

2016. máj. 23. 08:15
 2/5 anonim válasza:
A földrajznak vannak részei amit muszáj beseggelni aztán csá. De van olyan része amit hiába magolsz be, sokkal egyszerűbb hogyha megérted. Én azt javaslom, hogy mondatról mondatra olvasgasd addig amíg össze nem áll a kép.
2016. máj. 23. 15:01
 3/5 A kérdező kommentje:
igazából én leginkább a biosszal vagyok gondban, azt nem tudom annyira
2016. máj. 23. 16:50
 4/5 anonim ***** válasza:

Gyorsan nem mindent lehet tanulni, a biológia is ilyen. Önzetlen mennyiségű munkát, időt kell ráfordítani. Mindig ismételni, rendszerezni az ismereteket szükséges. Fel kell tárni más-más fejezetekkel való kapcsolatot.

Ezek a módszerek ugyan önmagukban munka- és időigényesek, de nagymértékben segítik a tanulás hatékonyságát.

2016. máj. 25. 08:08
 5/5 anonim ***** válasza:
A földrajz az egyik legkönnyebb tárgy. Némi józanész, aztán sima.
aug. 20. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!