90%-os közép matek érettségi nagyon gyenge BME VIK-hez?
mernokinformatikus szakot fogok tanulni es jelentkeztem a bme-re es az obudai egyetemre is.
Szerintetek 90% kozep matek nagyon nem eleg a bme vik-hez? jartam matek faktra es 4-es lettem, tanultunk derivalni, integralni is de nem volt konnyu nekem. BME-VIK vagy Obudai-NIK-re menjek?
Elégnek elég bőven, nem magas a BME-n sem a ponthatár. 360-380. Én is mérnökinfóra megyek, de úgy döntöttem nem szivatom magam a BME-vel, előreveszem az óbudait.
Az sem mellékes hogy a BME-n 65 perc az ÓE-n 38 perc alatt vagyok ott.
szerintem akinek 90%-ra sikerült annak van esélye
onnantól az egyéni szorgalmon múlik
úgyis mindent az elején kezdenek... legalbbis szirmay aztán nem tudom most ki és hogyan tartja
gyakorlaton csináltok feladatokat meg kaptok házit ha ezeket becsülettel megcsinálod szerintem nem egy nehéz tárgy ez az egész anal
A magas felvételi pontszám önmagában nem garancia arra, hogy jobban is fog menni az egyetem, ahogyan az alacsonyabb sem arra, hogy kevésbé jól.
A pontszámok alapján talán azt lehet elmondani, hogy akik a ponthatár közelében vannak, azoknál kétesélyes, hogyan sikerül az első félév. Egy jó eredmény is benne van a pakliban (legalább 25 kredit sikerül), meg egy nagyon rossz is (5-10 kredit sikerül), illetve a kettő között bármi.
Akik magasabb ponttal kerülnek be (420+), azokról inkább az mondható el, hogy előfordulhat néhány kiugróan rossz eredmény, de a nagy többség sikeresen veszi az akadályokat, és viszonylag kicsi a szórás az eredmények között (25-35 kredit).
Az Óbudairól nem nagyon tudok nyilatkozni, de felteszem, ott is tud kemény lenni a szak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!