Van aki még így módosítani az oktatási törvényeket? (lent)
A KÉRDÉS ELŐTT:
Nem kérek válaszokat az aktuális politikáról, nem erről szól a kérdésem. Arról sem, hogy tetszik-e vagy nem tetszik-e a mai oktatási rendszer.
Kérdés:
Szerintem földrajzból és kémiából is meg kellene engedni az előrehozott érettségit, révén, hogy ezek normál eseten csak kétéves tantárgyak, 10. osztályban is lehet ugyanolyan jól érettségizni, mint egy átlébecolt 11. o. és egy faktos 12. o. után. Mit gondoltok erről?
Szerintem a világ egyik legnagyobb kib*szása, hogy megszüntették az előrehozott érettségit. Én emelt szinten tanultam kémiát, direkt úgy volt megcsinálva a tantervünk, hogy 9-ben heti 6, 10-ben heti 5, 11-ben heti 4 kémiánk volt, és lazán mindenki megcsinálta az emelt szintűt 11. év végén. Ehhez képest, ha várni kellett volna egy évet, akkor az emberek többsége mindent elfelejtett volna, amit addig tudott.
Azokból a tárgyakból el tudom fogadni (de nem értek egyet vele), hogy nincs előrehozott, amit utolsó évben is tanulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!