Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek az általános...

Szerintetek az általános orvosit vagy a pszichológia szakot nehezebb elvégezni?

Figyelt kérdés

2016. máj. 17. 13:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom az utolsóhoz. Pszichológusként végeztem, most már pedagógiai szakszolgálatoknál is előírás a szakképzettség megszerzése (5 éven belül kell elkezdeni), amit persze neked magadnak kell finanszíroznod. Ez klinikai szakképzés esetén 4 év, plusz módszerspecifikus képzés, plusz 150 óra önismeret, önerőből persze, közalkalmazotti fizuból, kb. ez az a szint, amitől önállóan praktizálhatsz. Amúgy elvégezni biztosan az orvosit nehezebb, szerintem nem is összehasonlítható a kettő, pszichóra inkább csak bejutni nehéz, de kibukni szerintem kb. lehetetlen, nálunk legalább is csak pár ember hagyta ott, de ők is azért, mert nem jött be nekik a dolog. (ELTE-re jártam)
2016. máj. 19. 16:08
 12/17 anonim válasza:
100%

Mérnökire a legokosabbak mennek? 😂😂😂

Van, ahol minimum ponthatárral bejutnak, az más, hogy el is végzik-e. Szerintem azért nem mindenkiből lehet orvos, csinálj csak meg egy emelt biológiát és egy emelt kémiát és utána beszélünk.

2016. máj. 19. 18:13
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Kérlek alásan, ha kb bárki bekerül orvosira, akkor akit nem vesznek fel elsőre, másodjára az extra hülye szerinted?

Ilyen hozzáállással szerintem egyiket se válaszd.

Mellesleg nem hiszem, hogy összehasonlíthatóak. Minden szak nehéz a maga módján. Mellesleg az is relatív, hogy kinek mi a nehéz. Még a felvételi követelmények is másak. Orvosira emelt biosz és emelt kémia vagy emelt fizika kell, míg pszichológiára tudtommal nem kötelező az emelt. (Bár amilyen magas a ponthatár emelt/ +100pont nélkül lehetetlen bekerülni)

2016. aug. 20. 01:40
 14/17 anonim ***** válasza:
28%

Hát nem tudom, hogy a jogra tényleg a legokosabbak mennek-e. A fiúk inkább komolyabban veszik mint a lányok (legalábbis azokból gondolva amiket meséltek). A lányok egy része dr. htb-nek megy csak oda.

Hallottam rengeteg történetet, barátoktól és a családból is.

2016. aug. 20. 02:49
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan így van, ahogy előttem egy hozzaszolo írta. Csinálj meg egy emelt bioszt és egy emelt kémiát, és aztán beszéljünk.
2016. aug. 20. 21:03
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek teljes mértékben. Nem olyan könnyű az még úgy sem, hogy az idei viszonylag könnyebb volt.
2016. aug. 20. 23:41
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként én duplázással pszichóra simán bejutnék, orvosira viszont még egydzer meg kell csinálnom a kémiát, mert elsőre nagyon elrontottam. Akkor én most hülye vagyok vagy a legokosabbak között a helyem?

És egyéni preferenciák határozzák meg, hogy kinek mi megy, de az orvosin azért nagyobb és bonyolultabb ismeretanyagot adnak le.

2017. jan. 7. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!